Διπλωματικό επεισόδιο Γερμανίας – Τουρκίας…Γερμανίδα κρατείται ως συνεργάτιδα του Γκιουλέν...

Ανεβάζει ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης με τη Δύση η κυβέρνηση της Τουρκίας, καθώς, όπως αποκάλυψε η...
γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, εδώ και ημέρες βρίσκεται υπό κράτηση μία Γερμανίδα πολίτης, με την κατηγορία ότι υπάγεται στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατονομάσει ως τον «εγκέφαλο» του στρατιωτικού πραξικοπήματος εναντίον του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γυναίκα «συνελήφθη πριν από πολλές ημέρες καθώς βρέθηκαν στο σπίτι της βιβλία που υποδείκνυαν επαφές με το δίκτυο ή ότι ανήκε στην οργάνωση του Γκιουλέν». Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, την εγκυρότητα των πληροφοριών της εφημερίδας.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα της Γερμανίδας υπηκόου και δεν δίνει καμία λεπτομέρεια σχετικά με το πού συνελήφθη. Η εφημερίδα δεν είναι επίσης σε θέση να διευκρινίσει εάν πρόκειται για μια κάτοικο της Τουρκίας ή εάν έχει διπλή υπηκοότητα.

«Η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα προσπαθεί εδώ και ημέρες να έλθει σε επαφή με αυτήν την γυναίκα, χωρίς επιτυχία προς το παρόν» έγραψε η Süddeutsche Zeitung...
http://nonews-news.blogspot.gr/2016/08/blog-post_921.html#more