Οι βιαστές της δημοκρατίας...

«Αν τους δώσεις ένα δάχτυλο, θα σου αρπάξουν ολόκληρο το χέρι» λέει η λαϊκή έκφραση για τις περιπτώσεις στις οποίες η ευγένεια και η ανοχή μας, όπως συμβαίνει σήμερα με την...
τυπική κοινοβουλευτική διαδικασία, εκλαμβάνονται από τους θρασύδειλους, κακόβουλους βιαστές της δημοκρατίας ως αδυναμία ή και ως αποδοχή της συμπεριφοράς και της παρουσίας τους ακόμη και στη Βουλή, από όπου θα έπρεπε να είχαν αποβληθεί ως ορκισμένοι εχθροί της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αλλά κυρίως ως υπόδικοι με την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Το πολιτικό σύστημα, δυστυχώς, δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται αυτή την εξέλιξη.

Η διαδικασία ενδεχόμενης ανάκαμψης και «νομιμοποίησης», με ύπουλο τρόπο, μιας οργάνωσης που δικάζεται για τη φονική, ρατσιστική και αντιδημοκρατική δράση της με ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται ψευδώς ότι διώκεται για τις ιδέες της και όχι για τις πράξεις της.

Γιατί γνωρίζει ότι σε μια αληθινή δημοκρατία επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση ακόμα και των επικίνδυνων φασιστικών ιδεών, όπως και των βλακωδών θεωριών τους. Ισως η συνταγματική αναθεώρηση είναι μια ευκαιρία για να βρεθεί τρόπος απαλλαγής του Κοινοβουλίου από υπόδικους για εγκληματική δράση.

Σχεδόν προφητικά, ήδη από το 2013, η «Εφ.Συν.» είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο των ναζί στο οποίο εμφανιζόταν ο «αρχιφύλαξ» Κασιδιάρης να πρωταγωνιστεί στο... ιδεολογικό μάθημα της οργάνωσης με τίτλο «Χόμπι μου ο βιασμός».

Μπροστά στην κάμερα υποδυόταν έναν σκληρό ανακριτή αρχιφύλακα, ο οποίος καταφέρνει να αποσπάσει ομολογία από κρατούμενο με βασανιστήρια.

Βλέποντας το τηλεοπτικό θέαμα του ίδιου πρωταγωνιστή ως βουλευτή στις ζωντανές συνδέσεις με τη Βουλή, διαπιστώνουμε ότι ο ρόλος του ανακριτή-βασανιστή δεν ήταν ένα απλό παιχνίδι, όπως άφηνε να εννοείται η οργάνωση τότε για το γελοίο βίντεό της, αλλά η πραγματικότητά της.

Ο ανορθολογισμός, το αίμα και η βία, λεκτική και φυσική, είναι και παραμένουν το μοναδικό μήνυμα του φασισμού: να εξοντωθεί με όλα τα μέσα κάθε άνθρωπος που δεν συμμερίζεται τον φασισμό τους, οι αλλόδοξοι, οι ξένοι, οι εσωτερικοί εχθροί, και να εγκαθιδρυθεί μια άθλια, δολοφονική δικτατορία...

efsyn.gr