Δέσμευση Τσίπρα για άμεση χορήγηση βοήθειας των πληγέντων από την πυρκαγιά στη Θάσο (εικόνες)

Τις πυρόπληκτες περιοχές στη Θάσο επισκέφτηκε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Αμέσως μετά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε στις καμένες περιοχές ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη καταστροφή».
Δεσμεύτηκε για «χορήγηση άμεσης βοήθειας στους πληγέντες και για αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών μέτρων».
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες από την πυρκαγιά γεωργούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ.
Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες σπιτιών τα οποία καταστράφηκαν από τη φωτιά, ανέφερε ότι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα καλύψει τις ζημιές τους σε ποσοστό 80% και πως το υπόλοιπο 20% θα καλυφθεί με μακροχρόνιο δανεισμό.
Σημείωσε ότι «οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από κεραυνούς και μαίνονταν σε τρία παράλληλα μεγάλα μέτωπα, γιαυτό το έργο ήταν εξαιρετικά δύσκολο».
«Η κρατική μηχανή βρέθηκε στο νησί από την πρώτη στιγμή και οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν άμεσα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι η εικόνα είναι καλύτερη και τα μέτωπα θα έχουν τεθεί υπό έλεγχο έως το βράδυ.
Προανήγγειλε επίσης αναλυτική καταγραφή της καταστροφής από ειδικά μη επανδρωμένο αεροσκάφος ενώ ευχήθηκε και στους πυροσβέστες που τραυματίστηκαν ελαφρά ταχεία ανάρρωση.
Είπε ακόμη πως θα έχει επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας για να διερευνηθεί η δυνατότητα άμεσης μετάβασης κλιμακίου του Μηχανικού του Στρατού στο νησί προκειμένου να εξετάσει τι μπορεί να γίνει άμεσα με τις βροχοπτώσεις.
Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα,είναι αυτό της γρήγορης αναδάσωσης.
«Η Θάσος είναι ένας εξαιρετικά όμορφος τουριστικός προορισμός και παραμένει καθώς έχει τεράστια αποθέματα πρασίνου », κατέληξε ο πρωθυπουργός.