Οκτώβριος 2016 - Μήνας Ευρωπαϊκής Προβολής του έργου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 20160 σχόλια

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων αποτελεί τον πλέον δραστήριο κρατικό φορέα ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στο σύνολο των 28 Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και όλων των ευρωπαϊκών οργανώσεων, κρατικών και μη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ισότητα των Φύλων (EuroGender) του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) http://eurogender.eige.europa.eu/ .

Σε ένδειξη αναγνώρισης των ενεργειών της Γ.Γ.Ι.Φ., η Διευθύντρια του εν λόγω Ευρωπαϊκού Οργανισμού, Virginija Langbakk, απηύθυνε πρόσκληση προς την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, για επίσκεψη στην έδρα του EIGE στο Βίλνιους.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Διευθύντρια του EIGE κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το προσφυγικό ζήτημα (Βρυξέλλες, 10-11 Οκτωβρίου 2016) και να διαπιστώσει από την ίδια την ηγεσία του εν λόγω Ευρωπαϊκού Οργανισμού την εξαιρετική εικόνα της Γ.Γ.Ι.Φ. στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνεπώς, ο μήνας Οκτώβριος του 2016 δε θα μπορούσε παρά να εξελιχθεί σε Μήνα Ευρωπαϊκής Προβολής του έργου του κρατικού φορέα ισότητας των φύλων της Ελλάδας.

Κατόπιν σχετικών ενεργειών της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ., συνολικά οκτώ σημαντικές ανακοινώσεις έχουν ήδη αναρτηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του εν λόγω Ευρωπαϊκού Οργανισμού, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για την προώθηση της αρχής της ισότητας των φύλων εντός και εκτός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναφορές αυτές αφορούν στις παρακάτω θεματικές:
  • Δικτύωση της Γ.Γ.Ι.Φ. με το φινλανδικό δίκτυο γυναικών επιχειρηματιών GAIA        (4-10-2016)
  • Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων - Ανάγκη συστράτευσης της διεθνούς κοινότητας για την προστασία των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων ατόμων, με τις γυναίκες να ξεπερνούν τους άνδρες κατά 66 εκατομμύρια στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών στον πλανήτη (6-10-2016)
  • Οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα ισότητας των φύλων στη χώρα μας με πρωτοβουλία της Γ.Γ.Ι.Φ (11-10-2016)
  • Τα τέσσερα Ενημερωτικά Δελτία της Δομής του Παρατηρητηρίου για την Ισότητα των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ (12-10-2016)
  • Δύο αναρτήσεις για την άκρως επιτυχημένη δημόσια δράση της Γ.Γ.Ι.Φ. στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2016 με θέμα την έναρξη λειτουργίας της διαδικτυακής πύλης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε. με τίτλο “WE-gate” (19-10-2016)
  • Δημόσια δράση της Γ.Γ.Ι.Φ. με θέμα την εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής/ιδιωτικής ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση (24-10-2016)
  • Δημόσια δράση της Γ.Γ.Ι.Φ. με θέμα την προκήρυξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δύο χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των μεταναστών/-τριών (26-10-2016)

Επιπλέον, η παρουσία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων είναι αισθητή από την 17η Οκτωβρίου 2016 και στη νέα διαδικτυακή πύλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, η οποία εγκαινιάστηκε στις 30-9-2016  https://www.wegate.eu/ :

α) Δικτύωση της Γ.Γ.Ι.Φ. με το φινλανδικό δίκτυο γυναικών επιχειρηματιών GAIA

β) Προκήρυξη πέντε υποτροφιών σε γυναίκες πτυχιούχους για σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Θεσμικοί Μηχανισμοί για την Ισότητα των Φύλων» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).


Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger