Βραχιολάκι ήταν, το πέταξε και έφυγε...

Όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος παρουσίαζε το σχέδιο για την επιτήρηση κρατουμένων με ειδικό βραχιολάκι, κάποιοι θεωρούσαν ότι επιχειρεί να κάνει χάρη σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Εκείνες τις μέρες ο Νίκος Ρωμανός πραγματοποιούσε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών προκειμένου να φοιτήσει στο ΤΕΙ που είχε εισαχθεί.


Οι συζητήσεις για την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου μέτρου ήταν άπειρες, με την κάθε μια πλευρά να εστιάζει στα αντικείμενα που την αφορούσαν (δυνατότητα διαφυγής, εγκληματικότητα κ.α.).


Από τότε πέρασαν αρκετοί μήνες και το βραχιολάκι χρησιμοποιήθηκε από κρατούμενους άλλων υποθέσεων, μέχρι που χθες σημειώθηκε η πρώτη απόδραση κρατουμένου που βρισκόταν υπό επιτήρηση με το συγκεκριμένο μέτρο.


Πρόκειται για μια 43χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπλοκή στην μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης και κατάχρησης σε βάρους του Δημοσίου, λαθρεμπόριο και ξέπλυμα χρήματος των εταιρειών παροχής ενέργειας, η οποία με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό και επιτήρηση με βραχιολάκι.


Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., χθες περίπου στις 7 το απόγευμα, η εταιρεία που έχει αναλάβει την παρακολούθηση των κρατουμένων με βραχιολάκι έλαβε σήμα από τον πομπό της 43χρονης ότι βγήκε από το σπίτι παραβιάζοντας έτσι τον κατ' οίκον περιορισμό. Αμέσως κινήθηκε συνεργείο της εταιρίας στην περιοχή, που παρακολούθησε το σήμα, αλλά ο πομπός σταμάτησε να εκπέμπει 11 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:09 στη γωνία Θεσσαλονίκης και Λαχανά στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Οι security που έφτασαν στο σημείο βρήκαν το βραχιολάκι κομμένο αλλά η γυναίκα είχε γίνει άφαντη και αναζητείται. Αν την βρουν, μάλλον δεν θα της δώσουν άλλο...

http://www.enallaktikos.gr/ar29632el-vraxiolaki-itan-to-petakse-kai-efyge.html