«Η Κοινωνική Συμμαχία είναι το εργαλείο για να πάμε στο μέλλον»

Μήνυμα  νίκης έστειλε  η Καβάλα

Το μήνυμα της νίκης του συνδυασμού «Κοινωνική Συμμαχία» για την Ανατολική  Μακεδονία και τη Θράκη, έστειλαν οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες  που έδωσαν βροντερό παρών στις  ομιλίες, του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά και του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη.
Ο υποψήφιος  Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς με μία ιδιαίτερα δυναμική παρουσία υπογράμμισε πως «Σήμερα από  δω από την
 Καβάλα στέλνουμε ένα  ξεκάθαρο μήνυμα. Μήνυμα νίκης και  αισιοδοξίας για τις εκλογές του Νοέμβρη. Και αυτό φίλες και φίλοι δε το λέμε εμείς. Το λέτε εσείς. Το βλέπουμε στα μάτια σας. Το λένε όλοι οι πολίτες με τους οποίους έχουμε αναπτύξει δεσμούς όλα αυτά τα χρόνια και καθημερινά συναντιόμαστε και μας υποδέχονται με έναν τρόπο που μας συγκινεί. Με τρόπο που μας δίνει να καταλάβουμε πως οι εκλογές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τον τόπο. Είμαστε δίπλα στους πολίτες, όχι μόνο προεκλογικά όπως κάποιοι συνηθίζουν να κάνουν. Εμείς δεν έχουμε γραφεία για να τους υποδεχόμαστε και να τους εγκλωβίζουμε!

Εξάλλου δεν εμφανιστήκαμε μπροστά τους από το πουθενά. Στα εύκολα και  στα δύσκολα, στα ευχάριστα και  στα δυσάρεστα ήμασταν δίπλα  στους πολίτες. Και θα συνεχίσουμε  να είμαστε. Δε θα μείνουμε στα γραφεία  μετά τη νίκη μας. Δε θα φορέσουμε παρωπίδες βλέποντας μόνο τον καθρέφτη! Δε θα συνεχίσουμε τις πελατειακές σχέσεις!». Ο κ. Γρανάς σε μία ένδειξη υψηλού πολιτικού πολιτισμού αναφερόμενος στα όσα έχουν ειπωθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας εναντίον του συνδυασμού «Κοινωνική Συμμαχία» τόνισε πως «δεν επιχειρούμε τον πόλεμο που αντίπαλοι μας έχουν κηρύξει εδώ και καιρό. Όχι δεν θα ρίξουμε το επίπεδο της προεκλογικής μας εκστρατείας. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να συγκριθούμε μαζί τους στο ποιος μπορεί να γράψει τις πιο έξυπνες ατάκες ή στο ποιος μπορεί να κάνει τα ποιο αιχμηρά σχόλια. Δεν το ξέρουμε το παιχνίδι τους. Δεν δεχόμαστε αυτούς τους κανόνες. Μας χαρακτήρισαν άφαντους και άφωνους. Δεν θα απαντήσουμε όσο προκλητικές και αν είναι οι δηλώσεις τους. Θα απαντήσετε εσείς. Θα απαντήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους. Θα απαντήσουν οι ψηφοφόροι της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Και η φωνή τους θα είναι εκκωφαντική».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γρανάς στους  προγραμματικούς άξονες που έχει σχεδιάσει ο συνδυασμός της «Κοινωνικής Συμμαχίας» υπογραμμίζοντας πως για επιτευχθουν οι στόχοι που έχουν τεθεί δεν θα διστάσουν να συγκρουστούν ακόμη και με κυβερνητικές επιλογές. Ταυτόχρονα ο Αρχέλαος Γρανάς, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας θα έχει η ανάδειξη της περιοχής Ανατολικά της πόλης μέχρι το αεροδρόμιο σε κόμβο συνδυασμένων μεταφορών. Με το εμπορικό λιμάνι την Εγνατία και τους Κάθετους Άξονες προς τα Βαλκάνια, με το αεροδρόμιο, με την αξιοποίηση των παραγωγικών υποδομών της Βιομηχανικής Περιοχής, του ανολοκλήρωτου Βιοτεχνικού Πάρκου, του Εκθεσιακού Κέντρου, με την προώθηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού με τους Τοξότες. Με τη διεκδίκηση Ελεύθερης Ζώνης Συναλλαγών και Εμπορευματικού Σταθμού. Η δημιουργία όλων των υποδομών για ένα κόμβο συνδυασμένων μεταφορών συγκροτεί ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Έτσι μπορούμε να προσελκύσουμε επιχειρήσεις και να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας».
Από την  πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Άρης Γιαννακίδης με μία πύρινη και ενωτική ομιλία σημείωσε πως «Μην ακούτε  εκείνους που ανακυκλώνουν τις τοπικιστικές διαφοροποιήσεις, τα φαντάσματα του παρελθόντος, αυτούς που έμειναν στο χθες. Δείτε το μέλλον. Ελάτε μαζί μας να ονειρευτούμε, να ερωτευτούμε το τόπο μας. Δεσμεύομαι απέναντί ας ότι η Καβάλα θα αποτελέσει την αιχμή του αναπτυξιακού δόρατος της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όχι ως χάρη αλλά επειδή έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις να σύρει πραγματικά το άρμα της ευρύτερης περιοχής. Η Καβάλα πρωταγωνίστρια ως σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο. Η Καβάλα, η ωραιότερη πόλη της Ελλάδος, δεσμεύομαι να την προσδώσουμε διεθνή αναγνωρισιμότητα, αξιοποιώντας καινοτόμες ιδέες. Η ομορφιά της είναι θεϊκό δημιούργημα, απαιτεί τη πινελιά του εφικτού, τη διαλεκτική της αρχιτεκτονική και την αισθητική της. Μέσα από την διάχυση των κινήτρων, την ενίσχυση θεσμών που η περιοχή έχει ανάγκη μέσα από έναν σοβαρό προγραμματισμό και διεκδικητικό πλαίσιο. Κάνουμε μία καινούργια αρχή. Η “Κοινωνική Συμμαχία” είναι το εργαλείο για να πάμε στο μέλλον. Σε ένα μέλλον που για να έρθει θέλει να αλλάξουμε όλοι. Να αφήσουμε όσα μας χώριζαν πίσω και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να συνθέσουμε τις αντιθέσεις μας. Να πάμε μπροστά. Με μία καταπληκτική ομάδα δουλειάς με πρώτο μεταξύ ίσων τον Αρχέλαο Γρανά, γιατρό, αυτοδιοικητικό, άνθρωπο πάνω απ’ όλα. Η Καβάλα θα έχει την θέση που της αξίζει με χωρικό και θεματικό Αντιπεριφερειάρχη». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια