O καιρός του Σαββατοκύριακου

Mε καλό καιρό θα αποχαιρετήσουμε τον Οκτώβριο αφού οι λίγες αραιές νεφώσεις δεν φαίνονται να εμποδίζουν τον ήλιο να κυριαρχήσει. Οι άνεμοι θα εξασθενίσουν σημαντικά ενώ η θερμοκρασία ναι μέν θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά τις πρωινές ώρες στα Βόρεια θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός την νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει αίθριος με νέα άνοδο της θερμοκρασίας αλλά προς τα μέσα της εβδομάδας και νέες βροχές θα μας επηρεάσουν από τα Δυτικά.

Για σήμερα Σάββατο αναμένουμε αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 7 Beaufort, με γρήγορη όμως εξασθένιση , στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες
διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν και τα 5 Beaufort.H θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο α κυμανθεί στα Βόρεια από 1-15 βαθμούς κελσίου στα Κεντρικά από 7-18 βαθμούς κελσίου στα Δυτικά από 9-21 βαθμούς κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 13-22. 

Στην Αττική αναμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις θα φτάσουν στον νότιο Ευβοικό και τα 5 Beaufort. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο , κυρίως στις μέγιστες τιμές, θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας στα ανοικτά του Θερμαϊκού και τα 4 Beaufort. H θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου.


Για αύριο Κυριακή ο καιρός θα θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σχηματιστούν νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πιό αυξημένες και υπάρχουν λίγες πιθανότητες για κάποιες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 5 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 4 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν και τα 5 Beaufort.H θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα μικρή άνοδο α κυμανθεί στα Βόρεια από 1-16 βαθμούς κελσίου στα Κεντρικά από 7-19 βαθμούς κελσίου στα Δυτικά από 9-21 βαθμούς κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 13-23. 

Στην Αττική θα έχουμε λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια και στα ανατολικά θα είναι πιό πυκνές.Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις θα φτάσουν στον νότιο Ευβοικό και τα 5 Beaufort Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο , κυρίως στις μέγιστες τιμές, θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας στα ανοικτά του Θερμαϊκού και τα 4 Beaufort. H θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. 
Επιμέλεια:meteo-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια