Επεισόδια στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης – Αποχώρησε ο Κ. Παπούλιας!

Επεισοδιακές είναι οι παρελάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και Ηράκλειο! Η παρέλαση της Θεσσαλονίκης ματαιώθηκε, καθώς από τις 10.00 το πρωί, χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και έχουν κλείσει το δρόμο (η φωτογραφία είναι από το twitter από τον @panws_k). Στο χώρο βρίσκονται και κλούβες των ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει την εξέδρα των επισήμων. Από την πλευρά των διαδηλωτών, μάλιστα, πετάχτηκαν διάφορα αντικείμενα προς τους επίσημους, όπως μπουκάλια, γιαούρτια και αυγά, ενώ ακούστηκαν και πολλά συνθήματα, ακόμη και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας!
Λόγω των γεγονότων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, που θα την παρακολουθούσε, αποχώρησε. Φεύγοντας, δήλωσε: «Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε ‘Παπούλια προδότη’. Διάλεξαν μια ιστορική μέρα η οποία ανήκει στην Ελλάδα για να διαμαρτυρηθούν μ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορούν να αμαυρώνουν έτσι αυτή την ημέρα». Οργισμένος ήταν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μετά την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε λόγο για «πλήρη εξευτελισμό» και κατάλυση της δημοκρατίας» και συμπλήρωσε ότι «μια ομάδα νέων ανθρώπων υποχρέωσε ουσιαστικά τον Πρόεδρο να αποχωρήσει. Αν ήμασταν σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα αυτοί θα ήταν μπαλαούρο».
«Ξευτιλιζόμαστε διεθνώς. Αυτές οι λίγες εκατοντάδες πολιτικά οργανωμένες ομάδες αμαυρώνουν την προσπάθεια της κοινωνίας να βρει το δίκαιό της», σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος πρόσθεσε: «Κατανοώ αυτούς που επλήγησαν από την οικονομική κρίση. Κι εγώ είμαι από τους πληγέντες. Αλλά υπάρχουν όρια για όλα».

Συνθήματα κατά της Διαμαντοπούλου στην Αθήνα
Την ίδια ώρα, επεισοδιακή είναι και η μαθητική παρέλαση που πραγματοποιείται στην Αθήνα, παρουσία της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου. Και εκεί, υπήρχαν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά της υπουργού. Αρκετοί μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι δεξιά όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ τα μέλη της μπάντας του δήμου Αθηναίων είχαν κρεμάσει μαύρες κορδέλες στα όργανά τους, προκαλώντας την οργή του δημάρχου Γ. Καμίνη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τους είχε προειδοποιήσει πως αν κατέβουν στην παρέλαση με οποιαδήποτε διαμαρτυρία θα τους καλέσει σε πειθαρχικό!
Επίσης, προς στιγμής δημιουργήθηκε μικρή ένταση έξω από τη Μεγάλη Βρετανία όταν ομάδα πολιτών ανήρτησε πανό και άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής.

Αβγά στο Ηράκλειο
Επεισοδιακή ήταν η παρέλαση και στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου άνεργοι, απλοί πολίτες και  «Αγανακτισμένοι» είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο απέναντι από την εξέδρα.
Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά των επισήμων, ενώ έπεσαν και αβγά με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι επίσημοι.
http://www.eklogika.gr/news/6551

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια