Γιορτάστηκε με μικρά παρατράγουδα η επέτειος του ΟΧΙ στην Κομοτηνή

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε το «ΟΧΙ» στην Κομοτηνή, το πρωί της Παρασκευής με την μεγάλη παρέλαση μαθητών, φοιτητών, πολιτιστικών συλλόγων και σωμάτων ασφαλείας στη Λεωφόρο Δημοκρατίας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, μειονοτικά σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σώματα Ελλήνων προσκόπων και οδηγών καθώς και τα στρατευμένα νιάτα παρήλασαν σε άψογο βηματισμό κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του πλήθους, που κατέκλυσε το χώρο λόγω και της ηλιόλουστης μέρας.
Για πρώτη φορά στην παρέλαση, δεν παρέστη κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενώ από τις βουλευτικές παρουσίες καταγράφηκε μόνον αυτή του Αχμέτ Χατζηοσμάν.
Αρκετοί μαθητές των λυκείων, στο «αγανακτισμένο» πνεύμα των ημερών έστρεψαν το κεφάλι τους στην αντίθετη πλευρά από αυτή των επισήμων, σε δείγμα αντίδρασης για το όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό στην χώρα μας.
Παράλληλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησαν πανώ και φώναξαν συνθήματα κατά την διάρκεια της παρέλασης και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο. Επίσης «αγανακτισμένοι» πολίτες της Λαϊκής Συνέλευσης της πόλης ανέρτησαν και οι ίδιοι πανώ και στο τέλος της παρέλασης διέσχισαν τον χώρο αυτής. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, μετά το πέρας της παρέλασης τόνισε πως «τιμούμε την μνήμη των Ελλήνων, που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν για να παραδώσουν στις επόμενες γενιές, μια πατρίδα ελεύθερη, δημοκρατική και ανεξάρτητη.
Το μήνυμα του αγώνα του 1940 είναι πάντα διαχρονικό και επίκαιρο. Ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μας, δίνει έναν νέο αγώνα, ανάλογο μεγέθους, όχι όμως της ίδιας φύσεως. Οι αγώνες εκείνης της εποχής, σήμερα μας εμπνέουν, μας δίνουν δύναμη και πίστη, διότι μας θυμίζουν πολύ καλά, ότι όποια δυσκολία έχει η πατρίδα, οι Έλληνες όταν αγωνιζόμαστε ενωμένοι, μπορούμε να κατορθώσουμε, αυτό που στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου, μοιάζει ακατόρθωτο».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Εκεινος ο μπουλης ο πρωην υπουργος στο υπουργειο ψευδους δεν ειχε καρδια να παραστει στην εξεδρα ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου