Ο Ψυχάρης “δείχνει” εκλογές

Σταθερός στη ρητορική υπέρ των πρόωρων εκλογών εμφανίζεται και πάλι ο εκδότης του «Βήματος της Κυριακής» Σταύρος Ψυχάρης, με άρθρο το οποίο υπογράφει στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.
Ο κ. Ψυχάρης σημειώνει με νόημα ότι σε περιόδους πολιτικής κρίσης, όπου δημιουργούνται αδιέξοδα επικίνδυνα όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για το ίδιο το πολιτικό σύστημα, οι εκλογές αποτελούν τη μόνη ρεαλιστική λύση.
Επιχειρεί μια μικρή ιστορική αναδρομή, αναφερόμενος στα γεγονότα του 1965, που οδήγησαν τελικά στη δικτατορία των συνταγματαρχών το 1967, και σημειώνει ότι όσο παρατείνεται η κρίση, την οποία όλοι διαπιστώνουν σήμερα, τόσο δυσκολότερη γίνεται η αντιμετώπισή της.

Ο Σταύρος Ψυχάρης επισημαίνει ότι η προεκλογική περίοδος έχει ήδη επί της ουσίας αρχίσει, και θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας να μην επιμηκυνθεί αυτή η περίοδος της γενικής αμφισβήτησης.
Σύμφωνα με τον εκδότη του «Βήματος της Κυριακής», η πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υπό όρους πτώχευση της Ελλάδας, δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή της δοκιμασίας στην οποία μπαίνει η χώρα.
Και υπογραμμίζει ότι η μακρά προεκλογική περίοδος που ουσιαστικά ξεκίνησε, δίνει στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή τους δυο βασικούς πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής, την ευκαιρία να δώσουν δείγματα γραφής.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
http://www.statesmen.gr/

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Για να το λέει Ο Ψυχάρης που ανήκει στο σάπιο πολιτικό σύστημα μάλλον πάμε για εκλογές διότι ο κόσμος δεν ΑΝΤΈΧΕΙ άλλο αυτή την κυβέρνηση των δοσίλογων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο υιός Ψυχάρης είναι πλέον σύμβουλος του Σαμαρά,αυτό κάτι λέει,έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου