Ο Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας των Βρυξελλών

Υπέρ της ψήφισης του Μνημονίου ΙΙ, της νέας δανειακής σύμβασης που θα προκύψει για την Ελλάδα μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απομείωση του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%, τάχθηκε σήμερα ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε στο «ΒΗΜΑ Fm», και
υπογράμμισε ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ενώ τόνισε ότι στη Συμφωνία των Βρυξελλών της 27ης Οκτωβρίου, υπάρχουν θετικά σημεία, τα οποία θα πρέπει η Ελλάδα να αξιοποιήσει με σοβαρότητα.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διατύπωσε την πρόβλεψη ότι αν η Ελλάδα δεν εγκρίνει το Μνημόνιο ΙΙ, και πετάξει τη συμφωνία αυτή, θα οδηγηθεί σε άναρχη πτώχευση, με ανεξέλεγκτες και οδυνηρές συνέπειες για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Ζήτησε ακόμη να οδηγηθεί η χώρα στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, επικεφαλής της οποίας θα είναι ένας τεχνοκράτης, κατηγόρησε για ανυπαρξία την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιρρίπτοντας σε εκείνη τις ευθύνες για το γεγονός ότι «δεν υπάρχει κράτος», και τάχθηκε κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
Αναφερόμενος στα θλιβερά επεισόδια της Θεσσαλονίκης, που οδήγησαν σε ματαίωση τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εξέφρασε τη θλίψη του, και χαρακτήρισε εξευτελισμό την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
http://www.statesmen.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια