Παπανδρέου: Αλλαγές όχι εκλογές

Ο κόσμος θέλει αλλαγές όχι εκλογές, τόνισε ο πρωθυπουργός κλείνοντας το θέμα των 180 ψήφων για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης από την Βουλή. Στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μετά τις τελικές αποφάσεις για το κούρεμα του χρέους και την ενίσχυση της εποπτείας ο κ.Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι η νέα σύμβαση θα περάσει με την κοινοβουλευτική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος. Σχετικά με την ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και στην ελληνική Βουλή».

«Οι δανειστές θέλουν την επιτυχία του και εμείς το θέλουμε αυτό. Ζητήσαμε τη βοήθεια. Δεν θέλω κάθε τρεις μήνες να γίνεται ένα σόου. Θέλω να είναι εκεί επί τόπου και να λύνονται τα όποια προβλήματα. Τα συμπεράσματα λένε ότι η τελική ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής Βουλής, του ελληνικού δημοσίου. Εμείς θα φτιάξουμε τη χώρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος επεσήμανε: «Αδυνατώ να πιστέψω ότι έστω και μία πολιτική δύναμη, έστω και ένας υπεύθυνος πολιτικός αρχηγός δεν θα υπογράψει αυτή τη συμφωνία». Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο αυτήν την έννοια είχε η τοποθέτησή του περί 180 ψήφων και η σχετική ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς αρχηγούς «σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εναντίον εκείνων που όλες τις προηγούμενες ημέρες λασπολόγησαν και καλλιεργούσαν κλίμα ηττοπάθειας. Πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας, τόνισε.
«Εχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις», ανέφερε για τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε ως μία νέα «καλύτερη» συμφωνία 21ης Ιουλίου. «Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της».

Σύμφωνα με τον ίδιο αίρονται τα βάρη από τον ελληνικό λαό και μεταφέρονται στις τράπεζες, οι οποίες εξυγιαίνονται, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία είναι διασφαλισμένα. «Οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι μπορούν να είναι ήσυχοι», ανέφερε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια