Πάρτι της Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου, 3-1 την Μπαρτσελόνα

Με δύο γκολ του Ρονάλντο και ένα του Βαράν η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε πανηγυρικά 3-1 την Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου

Τι κι αν είναι στο -16 στο πρωτάθλημα; Με όπλο τις αντεπιθέσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης έστησε πάρτι στο Καμπ Νου και με εντυπωσιακή νίκη με 3-1 ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα στο "σπίτι" της, σφραγίζοντας μετά το 1-1 του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" την πρόκριση στον τελικό του Copa del Rey. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που σκόραρε δύο φορές, επισκιάζοντας πλήρως τον εξαφανισμένο Λιονέλ Μέσι, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ραφαέλ Βαράν, που στο πρώτο ματς είχε κρατήσει όρθια την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Αλμπα στο 89' το γκολ της τιμής για τους μπλαουγκράνα. Σεβίλη ή Ατλέτικο Μαδρίτης θα είναι ο αντίπαλος της Ρεάλ στον μεγάλο τελικό.
Με τη Ρεάλ να έχει καταφέρει να προηγηθεί και παράλληλα να εκνευρίσει τους μπλαουγκράνα, τους οποίους έκλεινε σωστά μην επιτρέποντάς τους να βρουν ρυθμό ολοκληρώθηκε το α' μέρος. Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκει στην Μπαρτσελόνα, που μπήκε δυνατά και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μέσι στο 2'. Η απάντηση των μερένχες όμως ήταν άμεση και καταλυτική για την εξέλιξη του αγώνα. Ο Πικέ "έφαγε" την ντρίπλα του Ρονάλντο στην περιοχή, ο Μαγένκο έδειξε... βούλα και ο πορτογάλος στο 13' άνοιξε το σκορ από τα 11 μέτρα.
Η άμυνα των καταλανών είχε προβλήματα στις αντεπιθέσεις των μερένχες, ο Ρονάλντο συνέχισε να δοκιμάζει τα πόδια του από μακρινές αποστάσεις και την ίδια ώρα οι μαδριλένοι με σωστή αμυντική λειτουργία δεν επέτρεπαν τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν είτε από τον άξονα, είτε από τις πτέρυγες. Η κατοχή της Μπαρτσελόνα ήταν φλύαρη, ο Μέσι καλά κλεισμένος και η μοναδική φορά που ο βραχύσωμος αργεντίνος απείλησε ήταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, που πέρασε μόλις άουτ στο 39'.
Οπως και στο α' μέρος, έτσι και στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Οι καταλανοί έκλεισαν στην περιοχή τους μαδριλένους, αλλά ο Λόπεθ κράτησε το μηδέν σε σουτ του Μπουσκέτς στο 52' και ο Ρονάλντο στο 57' έβαλε... ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων. Σε ταχύτατη αντεπίθεση ο Ντι Μαρία "χόρεψε" εντυπωσιακά τον Πουγιόλ, ο Πίντο τον σταμάτησε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο σουτ του Ρονάλντο, που σχεδόν σε κενή εστία έγραψε το 2-0, σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση.
Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει με σπασμωδικές κινήσεις, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως ήταν αποδιοργανωμένη. Την ίδια ώρα η Ρεάλ ήταν στις αντεπιθέσεις κίνδυνος-θάνατος, αλλά τελικά χτύπησε από στημένη φάση. Η αποκάλυψη του πρώτου αγώνα, Ραφαέλ Βαράν, εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του Οζίλ και στο 68' έδωσε με κεφαλιά διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση των μερένχες, γράφοντας το 3-0. Η συνέχεια ήταν φυσικά διαδικαστικού χαρακτήρα και το μοναδικό που κατάφερε να κάνει η Μπαρτσελόνα ήταν να σημειώσει το γκολ της τιμής με τον Αλμπα στο 89'.


Barcelona 1-3 Real Madrid από goalsarena2012

http://ysterografa.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια