ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-EKM ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ


Στην περιοχή μας  εδώ και 13 χρόνια γίνεται ένας μαζικός  κοινωνικός αγώνας κατοίκων, φορέων , αυτοδιοικητικών , κοινωνικών και επιστημονικών συλλόγων, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού , μια μεταλλευτική δραστηριότητα που θα επιφέρει οικονομική και ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή στον τόπο μας . Οι αποικιοκρατικές συμβάσεις  εκχώρησης της εκμετάλλευσης με όλες τις τραγικές συνέπειες και η επιμονή της τρικομματικής κυβέρνησης να προχωρήσει τώρα, άμεσα, στην αδειοδότηση αυτή, έρχεται σε ριζική αντίθεση τόσο με τη θέληση της τοπικής κοινωνίας όσο και με την εκφρασμένη βούληση των συντεταγμένων οργάνων της.
Ήρθε λοιπόν η ώρα της ευθύνης, η ώρα  της αντίστασης. Στις κρίσιμες αυτές ώρες καλούμε ,ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, τους κατοίκους και πολίτες του τόπου να δείξουν εγρήγορση για να αποτρέψουμε την πραγματοποίηση της καταστροφικής αυτής «επένδυσης» που στην πραγματικότητα συνιστά ξεπούλημα και ληστεία εις βάρος του Ελληνικού λαού και των μελλοντικών γενεών. Η θέση  μας ήταν και θα είναι ότι ο αγώνας ενάντια σε αυτή τη μεταλλευτική δραστηριότητα, που τώρα μπαίνει σε άλλη φάση, είναι ανυποχώρητος, αλλά πρωτίστως  πολιτικός. Και σαν τέτοιος γίνεται μόνον με πολιτικά μέσα, μαζική συλλογική και ενωτική δράση με την ενεργή συμπαράσταση  της τοπικής κοινωνίας.
Είναι η στιγμή για  όλους τους αιρετούς της περιοχής μας να αποδείξουν ότι εννοούν τις δεσμεύσεις τους. Ιδιαίτερα οι βουλευτές Έβρου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Γεροντόπουλος, Δερμεντζόπουλος και Ντόλιος καλούνται επί της ουσίας να απαντήσουν: θα  στηρίξουν τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας έμπρακτα ή θα συναινέσουν στο έγκλημα ;  Αλλά και οι τοπικές οργανώσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που δηλώνουν πως διαφωνούν  θα συνεχίζουν να στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση της υποταγής ; Παράλληλα καλούμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων  και να μη θυσιάσουν το μέλλον των παιδιών μας στα τέλματα του κυανίου αντί του «πινακίου φακής» των πληρωμένων από τους χρυσοθήρες διαφημίσεων .
Ο λαός μας βρίσκεται  σε διαρκή φτώχεια και πολλαπλή υποβάθμιση και αυτών των μορφών οι «επενδύσεις», ληστρικές και καταστροφικές, μακροχρόνια  μονιμοποιούν  την εξαθλίωση. Ο τόπος μας δεν  έχει ανάγκη τέτοιους «σωτήρες επενδυτές» !. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η ανάπτυξη της περιοχής μας συνδέεται (χωρίς να περιορίζεται) με την εξόρυξη του ζεόλιθου, την αξιοποίηση του πλούσιου γεωθερμικού πεδίου μας και τη στήριξη –αντί για το κλείσιμο ! -των παραγωγικών μονάδων όπως το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα.
Δηλώνουμε πως δεν  θα αφήσουμε να ξεκινήσει και στο  Πέραμα του Έβρου η καταστροφή που γίνεται στην Χαλκιδική. Επιπλέον προειδοποιούμε την μνημονιακή συγκυβέρνηση ότι οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκράτησης ανάλογη με αυτήν της Χαλκιδικής θα πέσει στο κενό. Ο αγώνας του μεγάλου κινήματος κατά του χρυσού μπαίνει τώρα στην πιο κρίσιμη φάση. Η μάχη απέναντι στην εταιρεία και στους πολιτικούς προστάτες της θα είναι σκληρή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι παρών στον μεγάλο αυτό αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΕΒΡΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια