Στον εισαγγελέα 335 υποθέσεις για ψευδή «πόθεν έσχες» - Ανάμεσά τους κρατικοί αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι...

Λίστα με 335 πόθεν έσχες έχει στα χέρια του ο επικεφαλής της Αρχής για το «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος και σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει γνωστά στελέχη του κρατικού μηχανισμού, δημάρχους, δημοσιογράφους, διευθυντές του ΕΣΥ, τραπεζίτες, προέδρους και μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, ακόμη και...
σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης, απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης έγγραφο-φωτιά με το οποίο αναφέρει ότι τα «πόθεν έσχες» 335 προσώπων αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και υπάρχουν μεγάλες παραβάσεις για τις οποίες πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Πρόκειται για την έκθεση πεπραγμένων του 2012 της Γ' Μονάδας της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης». Η Μονάδα αυτή παρέλαβε πέρυσι τον Ιούνιο 30.000 δηλώσεις «πόθεν έσχες», έκανε ηλεκτρονική καταχώρηση των δηλώσεων και προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους.

Από αυτούς, βεβαιώθηκαν 335 παραβάσεις οι οποίες και αναμένεται να σταλούν στον εισαγγελέα..

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιες από τις 335 περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν σοβαρές περιπτώσεις που υπάγονται στην κατηγορία της διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 335 περιπτώσεις που μπαίνουν στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα για τα «πόθεν έσχες» του 2012 (δηλαδή περιουσιακή κατάσταση μέχρι 31/12/2011), οι περισσότεροι έχουν διατηρήσει τις θέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό. Πρόκειται κυρίως για τους αιρετούς, μέλη αθλητικών ομοσπονδιών, τραπεζίτες, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους διευθυντές του ΕΣΥ, αλλά και δημοσιογράφους ή μετόχους εταιρειών ΜΜΕ...
 crimenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια