Οι Ήρωες Αστυνομικοί δεν έχουν ανάγκη ψεύτικες ειδήσεις και κροκοδείλια δάκρυα.

Από χθες διακινείται για πολλοστή φορά ένα άρθρο για υποτιθέμενο θάνατο αστυνομικού μετά από επεισόδια που ξέσπασαν κατά την διάρκεια ανοικτής συναυλίας συγκροτημάτων μουσικής στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό το 2007.

Μου κίνησε την περιέργεια, γιατί η φρασεολογία κάτι μου θύμισε κάτι.

Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο και βάζοντας στη μηχανή αναζήτησης και απλά αναζητώντας την έκφραση "Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007" επιβεβαιώθηκα.

Η είδηση έχει αναπαραχθεί αυτούσια τον Δεκέμβριο του 2008 (κρατήστε το αυτό), τον Δεκέμβριο του 2010, τον Απρίλιο του 2013 και ξανά "παίζει¨ από χθες...

Ας δούμε λοιπόν τι έχει συμβεί:

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ:

"...στις την 23.10 ώρα της 06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας, (σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια ανοικτής συναυλίας συγκροτημάτων μουσικής στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου....
Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής, πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενος σε καταστολή. Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής.
Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά..."

Η πρώτη αναπαραγωγή της "είδησης" του θανάτου του αστυνομικού γίνεται τον Δεκέμβριο του 2008, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μια ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα (όπως αποφάσισε στις 11/10/2010 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας)

Το τραγικό όμως είναι ότι στις 15/12/2008 ο Επαμεινώνδα Κορκονέας για να υποστηρίξει την τότε αίτηση αποφυλάκισής του υποστήριξε ότι υπέκυψε στις πληγές του συνάδελφός του που είχε ξυλοκοπηθεί πριν από ενάμιση χρόνο - αναφερόμενος στον Παναγιώτη Τομαρά, ο οποίος είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις όταν ομάδα 30 ατόμων τού επιτέθηκε στο γήπεδο μπέιζμπολ του Ελληνικού τον Ιούλιο του 2007 κατά τη διάρκεια συναυλίας.


"Τον υποτιθέμενο θάνατο του κ. Τομαρά αναπαρήγαγαν αρκετά Μέσα Ενημέρωσης, υιοθετώντας ουσιαστικά τη δήλωση που χρησιμοποίησε ένας υπόδικος στην αίτηση αποφυλάκισής του. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και το Διαδίκτυο, καθώς οι ισχυρισμοί του Επαμεινώνδα Κορκονέα και της νομικής υπεράσπισής του έφθασαν σε πολλά δημοσιογραφικά γραφεία εν είδει ηλεκτρονικής επιστολής υπό τον τίτλο «έσβησε χθες -αθόρυβα- αστυνομικός θύμα κουκουλοφόρων του 2007». Επρόκειτο για μια πολύ βολική, για τον κατηγορούμενο ειδικό φρουρό, «αλήθεια» από τις πολλές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Πρώτος που αντέδρασε ήταν ο εμβρόντητος πατέρας του 25χρονου, ο οποίος εκτός από το προσωπικό δράμα που διανύει τους τελευταίους μήνες, άκουσε σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο γιος του πέθανε.

Οργισμένος παρενέβη στον «αέρα» και ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο διασπορέας της μακάβριας φήμης για τον πληγωμένο γιο του. Ο κ. Τομαράς προφανώς ενοχλημένος ζήτησε εξηγήσεις από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στελέχη της οποίας έχουν ξεκινήσει ήδη από χθες την προσπάθεια διάψευσης της υποτιθέμενης είδησης. Σε απογευματινή εφημερίδα δημοσιεύτηκε μάλιστα χθες εκτενές ρεπορτάζ, στο οποίο περιγραφόταν η σημερινή κατάσταση της υγείας του 25χρονου ειδικού φρουρού. Απ’ ό,τι φαίνεται εξακολουθεί να έχει επιπλοκές στην υγεία του, βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση διότι έχει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Ο άνθρωπος, πάντως, είναι ζωντανός. Και ας έχουν διαφορετική άποψη οι προφυλακισμένοι ειδικοί φρουροί και οι δημοσιογράφοι μερίδας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που πρώτα δημοσιεύουν και μετά ρωτούν. (Καθημερινή 17/12/2008)

Σήμερα βέβαια ο κύριος Τζήμερος έσπευσε να γράψει ένα άρθρο στην athensvoice.gr με τίτλο: Ρέκβιεμ για ένα «γουρούνι» βασισμένος στο ίδιο ακριβώς κείμενο.

Έψαξα παντού να διασταυρώσω αν το παλικάρι όντως "έφυγε" αλλά ευτυχώς δεν βρήκα.

Το μόνο που βρήκα είναι άλλη μια δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου της αστυνομίας στο «Έθνος» 16/12/2008 ότι ο αστυνομικός Παναγιώτης Τομαράς ζει και σιγά σιγά ξεπερνάει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Όλα για την επικοινωνία κύριε Θάνο; Κρίμα...

Vegetius

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια