Ας το πούμε ξεκάθαρα. Παίζεται πουστι@ στη Συρία

Παραπάνω από ένα χρόνο τώρα μαίνονται οι συγκρούσεις στη Συρία με τη Δύση να υποστηρίζει την απομάκρυνση του Ασάντ και επομένως να παίρνει το μέρος των ακραίων ισλαμιστών.




του Στρατή Μαζίδη
stratisΕν πολλοίς είχαμε μια επανάληψη του σκηνικού της Λιβύης. Εν αρχή μια εντυπωσιακή προέλαση των επαναστατών και σταδιακά μια ανασυγκρότηση και επανακατάληψη με αργό αλλά σταθερό ρυθμό όλων των πόλεων από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Όταν ο Καντάφι κόντευε να ξεμπερδέψει με τους ισλαμιστές, τότε μπήκε η Δύση στη μέση και όλα πήραν το δρόμο τους.
Πολλοί είπαν ότι στη Συρία δε θα είναι τόσο απλά τα πράγματα καθώς έχει ισχυρούς φίλους όπως η Ρωσία.
Ο Ασάντ είχε πετύχει με τις ακρότητες των ακραίων ισλαμιστών που σφάζουν χριστιανούς και χριστιανόπουλα να κερδίσει την κοινή γνώμη ασχέτως αν και αυτός στα χρόνια της ηγεμονίας του δεν υπήρξε άγγελος ενώ οι πόλεις επανέρχονταν στον έλεγχό του η μία μετά την άλλη. Μέχρι που σημειώθηκε η επίθεση με τα χημικά.
Δίχως να είμαι διεθνολόγος, ως απλός πολίτης αναρωτιέμαι. Τι λόγο έχει κάποιος που ελέγχει το παιχνίδι και κοντεύει να το τελειώσει, να κάνει μια τέτοια επιπόλαιη – εγκληματική ενέργεια που θα στρέψει την παγκόσμια κοινή γνώμη σε βάρος του;
Μάλλον κανένα. Άλλωστε πριν λίγους μήνες είχαν δει το φως της δημοσιότητας πειστήρια για αντίστοιχες επιθέσεις από τους ισλαμιστές.
Εν τω μεταξύ όλως τυχαίως τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και τα αεροσκάφη των βρετανών είναι έτοιμα, τα σχέδια μάχης το ίδιο ενώ η μαμά Ρωσία πάλι θα καθίσει όπως είπε στα αυγά της μεταθέτοντας την εκπλήρωση των προφητειών για το μέλλον.
Όσο για την Ελλάδα, η κυβέρνηση διέψευσε τα περί Σούδας – Καλαμάτας ενώ λέγεται πως κοιτάζει να αποκομίσει ωφέλη που θα αναδείξουν το ρόλο της στην περιοχή. Τώρα τι συμφέρον έχει η Ελλάδα από την πτώση ενός μη φιλικού καθεστώτος προς την Τουρκία και την ανάδειξη ενός άλλου που στηρίχθηκε από τους γείτονες είναι ένα άλλο θέμα…
Βρώμικο παιχνίδι λοιπόν παίζεται στη Συρία και προσεχώς θέλουμε δε θέλουμε θα δούμε περισσότερα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια