Η μνημονιακή πολιτική αυξάνει το χρέος και εξαθλιώνει την κοινωνία

Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης* 
Το μνημονιακό «φάρμακο»  που εφαρμόζει η Κυβέρνηση  Σαμαρά-Βενιζέλου, ακολουθώντας την  πεπατημένη πολιτική του Γιώργου  Παπανδρέου, όχι μόνο δεν σώζει  την «ασθενούσα» χώρα μας, αλλά με τα ανάλγητα και δυσβάσταχτα μέτρα που επιβάλλει την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό «θάνατο».
Μετά από μια φρενήρη  κούρσα μνημονίων και μεσοπρόθεσμων  που λεηλάτησαν άγρια των κρατικό  προϋπολογισμό και άλλαξαν άρδην  την ζωή της ελληνικής κοινωνίας, το δημόσιο χρέος σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αντί να μειώνεται αυξάνεται δραματικά, αφήνοντας την χώρα μας «πνιγμένη» μέχρι το λαιμό στα χρέη. Τρία χρόνια μνημονίων και τα αποτελέσματα για τους εμπνευστές και τους συνεχιστές αυτής της «σωτήριας» πολιτικής για την χώρα τους διαψεύδουν. Ανεργία που ξεπερνά το 27 % και για τους νέους το θλιβερό 62,5%, μισθοί φτωχοποίησης, σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, συσσίτια, κρατική αναλγησία, ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας, κοινωνική εξαθλίωση και χιλιάδες Έλληνες άστεγοι, γεγονός που συνιστά την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού είναι μερικά αποτελέσματα της πολιτικής των μνημονίων.
Όλοι θυμόμαστε τον  προεκλογικό Αντώνη Σαμαρά που διαλαλούσε τον Φεβρουάριο του 2011 ότι «το μνημόνιο ήταν ολέθριο σφάλμα πρώτον γιατί δεν έβγαιναν τα νούμερα…». Τώρα είναι αυτός που όχι μόνο συγκαλύπτει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, την ένταξη της χώρας μας στο ΔΝΤ, ξεχνώντας μάλιστα την προεκλογική του δέσμευση για μια και μόνο Εξεταστική Επιτροπή για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο, αλλά συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική «βυθίζοντας» την Ελλάδα πιο βαθιά στο μνημονιακό «βούρκο».
Τα ερωτήματα των πολιτών  που υποβάλλονται σε ατέρμονες, αμείωτες και εν τέλει άκαρπες θυσίες είναι  πολλά και μετά από τρία χρόνια συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα. Άραγε ποιοι είναι οι πολιτικοί  υπαίτιοι που η Ελλάδα σήμερα είναι «πνιγμένη» στα χρέη και η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται; Άραγε θα μας απαντήσει ο κ. Σαμαράς πώς η λάθος συνταγή τώρα έγινε «σανίδα σωτηρίας» της χώρας, πώς η περιβόητη προεκλογική «επαναδιαπραγμάτευση» έγινε μετεκλογικά νέα και πιο επώδυνα μέτρα; Άραγε θα απαντήσουν στον ελληνικό λαό ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς γιατί το μνημόνιο δεν φέρνει τα αποτελέσματα «σωτήριας» που υπόσχονταν; Θα αναλάβουν ποτέ τις ευθύνες του ξεπουλήματος της χώρας στους δανειστές και της εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών;
Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου  οφείλει να κατανοήσει ότι το αντίδοτο στην κρίση δεν είναι η ύφεση  και η στείρα οικονομική λιτότητα που επιβάλλει η Τρόικα με τα μνημόνια αλλά η ανάπτυξη και η πολιτική που θέτει ως προτεραιότητα τους πολίτες και όχι τους αριθμούς. 
Τα μνημόνια δεν μας  «λυτρώνουν»…μας χρεώνουν και σκοτώνουν  το μέλλον το δικό μας και των  παιδιών μας! 

*Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής  Νεολαίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια