ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

H ΓΣΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την ενέργεια των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ να επιβάλλουν εκ περιτροπής εργασία μιας ημέρας για το σύνολο των εργαζομένων της εταιρίας.
Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση αποδεικνύει περίτρανα ότι ο αγώνας, με κάθε μέσο και τρόπο, της Συνομοσπονδίας και του συνόλου των εργαζομένων μπορεί και βάζει φρένο στις ασύδοτες εργοδοτικές συμπεριφορές, οι οποίες στηρίζονται στις απαράδεκτες κυβερνητικές και τροϊκανές πολιτικές.
Στο σκεπτικό της απόφασης διευκρινίζεται ότι δεν συντρέχει η ουσιαστική προϋπόθεση για τον περιορισμό της εργασίας σε μια ημέρα την εβδομάδα, δεδομένου ότι δεν υπήρξε περιορισμός στην δραστηριότητα του εργοδότη.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο υποχρέωσε μάλιστα την εταιρία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ να καταβάλει στους εργαζόμενους το σύνολο των αποδοχών τους από τις 18/4/2012 έως στις 31/12/2012 που ήταν και το επίδικο χρονικό διάστημα.
Η απόφαση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν το εφιαλτικό πρόβλημα της εκ περιτροπής εργασίας η οποία τους εξωθεί σε παραίτηση αφού μ’ ένα μεροκάματο την εβδομάδα αδυνατούν να καλύψουν τα προς το ζην.
Ο αγώνας της ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί με τη Συνομοσπονδία να αναμένει και την απόφαση τους Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αιτήσεώς της για την ακύρωση των διατάξεων της εργασιοκτόνας 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου του 2012.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια