Φόροι ακινήτων χωρίς μέτρο και λογική

Η Δράση παρακολουθεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ΥΠΟΙΚ να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα με κάθε διαθέσιμο μέσο, όπως όλη η υπόλοιπη κοινωνία: Με το στόμα ανοιχτό...
Σήμερα οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τον ΦΑΠ για τα ακίνητα τους τόσο για το 2011, όσο και για το 2012, αφού έχουν εν τω μεταξύ εξουθενωθεί από την πληρωμή των χαρατσιών, για τα ίδια ακίνητα. Προϋπολογίζεται ότι 700 εκατομμύρια Ευρώ θα προσφερθούν, θυσία στις συνεχιζόμενες σπατάλες του δημοσίου τομέα.
Οι μεθοδεύσεις αυτές, με το να καλούνται οι φορολογούμενοι να πληρώσουν ταυτόχρονα για το ίδιο ακίνητο τους φόρους τριών ετών, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι μεθοδεύσεις πρωτοφανούς αδικίας και αγριότητας. Μάλιστα οι φόροι που θα πληρωθούν υπολογίζονται στη βάση εξωπραγματικών αντικειμενικών αξιών, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι διπλάσιες ή και τριπλάσιες της σημερινής πραγματικής αξίας των ακινήτων.
Η φορολογική επιδρομή που γνωρίζει η χώρα μας έχει ξεπεράσει πλέον το μέτρο της λογικής. Θα δημιουργήσει δε τεράστια προβλήματα στην αγορά ακινήτων, στην καταναλωτική δυνατότητα και ψυχολογία, στο τραπεζικό σύστημα (με εκροή καταθέσεων για να πληρωθούν οι φόροι), στη δικαιοσύνη (με αύξηση των υποθέσεων χρεών προς το δημόσιο).
Η Δράση καλεί την κυβέρνηση να προσαρμόσει χωρίς καθυστέρηση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στις πραγματικές αξίες της αγοράς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια