Νέος εφάπαξ φόρος μέσω αλλαγής του τρόπου υπολογισμού της «προσφοράς αλληλεγγύης»

  • Το μετεκλογικό «κοινωνικό μέρισμα»!

Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης, που θα παρακρατείται πλέον εντός του έτους για όλους τους φορολογουμένους ισοδυναμεί με νέο εφάπαξ φόρο[1] που θα κληθούν να πληρώσουν ως μετεκλογικό «κοινωνικό μέρισμα» όσοι πλήρωναν εισφορά αλληλεγγύης με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης. 

Κατά την Καθημερινή, που αποκαλύπτει τις σχετικές αλλαγές που αποκρύπτει η κυβέρνηση προεκλογικά, ο εφάπαξ φόρος θα αφορά τουςελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους (για τις επικουρικές συντάξεις). 

Πόσο θα είναι το ύψος του νέου εφάπαξ φόρου δεν διευκρινίζεται αλλά συνολικά στον σχετικό κωδικό του προϋπολογισμού (0891) για το 2014 τα έσοδα από την έκτακτη οικονομική εισφορά και ειδική εισφορά αλληλεγγύης φυσικών προσώπων ανέρχονται σε 1,2 δις ευρώ.
Το success story της υπερφορολόγησης λοιπόν συνεχίζεται. 

Όσοι πολίτες θέλουν να πουν όχι στην υπερφορολόγηση και να ζητήσουν λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος, μπορούν να στείλουν το μήνυμα αυτό σε Ελλάδα και Ευρώπη στις  ευρωεκλογές ψηφίζοντας τις Γέφυρες, το κοινό ψηφοδέλτιο Δράσης και Δημιουργίας Ξανά.

________________________________________________________________________________________________________________


[1] Η είσπραξη του φόρου τον προηγούμενο χρόνο από αυτόν στον οποίο θα τον εισέπραττε κανονικά το υπουργείο Οικονομικών θα λειτουργήσει, όποτε ξεκινήσει, ως νέος εφάπαξ φόρος. Και θα λειτουργεί έτσι όσο η σχετική εισφορά διαιωνίζεται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια