Η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα προτεραιότητα για την ΡΙΖοσπαστική Αυτοδιοίκηση

Την Παρασκευή 24 Απριλίου ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Σπύρος Τουρτούρηςμαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδιασμού «ΡΙΖοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ» και τον βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη επισκέφθηκαν την Ένωση Αγροτικών Συναιτερισμών Δράμας. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ εξέθεσε τα προβήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και διεβίβασε στο κλιμάκιο της παράταξης ένα σύνολο αιτημάτων σχετικά με τις απαραίτητες υποδομές αλλά και ενέργειες για την στήριξη των αγροτών.

Ο κ. Σπυρος Τουρτούρης αλλά και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης συμφώνησαν πως ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται σημαντική ενίσχυση στο νομό καθώς εμφανίζει μεγάλη οικονομική δυναμικότητα.

Τις τελευταίες δεκαετίες ο αγροτικός τομέας απαξιώθηκε υιοθετόντας μοντέλα βραχυχρόνιας εκμετάλλευσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Το κράτος και οι περιφέρειες σε αυτή την διαδικασία αποσάρθρωσης του παραγωγικού ιστού στάθηκαν αμέτοχες, χωρίς να θέσουν ένα μακρόπνοο πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής σε αυτό τον τομέα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δασαρχείο Δράμαςόπου συζήτησαν τα προβήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των δασών και η υπηρεσίεακαι εξετάστηκαν επίσης οι τεράστιες προοπτικές ανάπτυξής του. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στα προβλήματα σχετικά με την υλοτομία λόγω της ελλειπούς χρηματοδότησης και σε εκείνα που ανακύπτουν από το γεγονός ότι η ευθύνη πυρασφάλειας έφυγε από την υπηρεσία του δασαρχείου όπως επίσης και η εποπτεία της θήρας. Τέλος συζητήθηκε πως η αξιοποίηση και η εκμετάλλευση των ορεινών όγκων μπορεί να αποτελέσει βασικό κομμάτι της επανεκκίνησης της τοπικης οικονομίας.

Η ΡΙΖοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ ως αυριανή περιφερειακή αρχή θα θέσει τα θεμέλια για την ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας με την στήριξη των παραγωγών και μέσα απο την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και την σύνδεση του με την μεαποίηση και τον τριτογενή τομέα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια