Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο ΔΑΥΙΔ του Volley από τη Θράκη;

(άρθρο του Ηλία Τζιώρα) που δημοσιεύθηκε στο enikos.gr
Από τότε που αναμετρήθηκαν ο Δαυίδ με τον γίγαντα Γολιάθ, η ιστορία τους έγινε παράδειγμα αναφοράς και παραλληλισμού σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις άνισων μαχών. Στο πέρασμα των αιώνων, στρατοί, ομάδες, χώρες, άνθρωποι έδωσαν αγώνες με ψυχή και ελπίδα για νίκη χωρίς να λογαριάζουν τις πιθανότητες όταν είχαν την ευκαιρία τους.
Εδώ ευτυχώς μιλάμε για ΑΘΛΗΜΑ. Μιλάμε για μια ένα όμορφο αθλητικό όνειρο που ζει μια ολόκληρη πόλη η Αλεξανδρούπολη και κατ’ επέκταση η ακριτική μας ΘΡΑΚΗ όλη!
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι από τα πιο ιστορικά αθλητικά σωματεία του Έβρου, της Θράκης αλλά και όλης της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1927 και σήμερα έχει στο δυναμικό του 10 τμήματα και πάνω από 1000 ενεργούς αθλητές και αθλήτριες.
1931 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανάμεσα σε φιλάθλους του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε επίσκεψη στην πόλη μας – πηγή: FB page “Γειτονιές & Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..)”
Ο Έβρος ολόκληρος στο Volley έχει μεγάλη παράδοση. Τόσο η Αλεξανδρούπολη όσο και η Ορεστιάδα. Κορυφαίες μορφές του αθλήματος που ξεπέρασαν τα σύνορα της πατρίδας μας, γαλουχήθηκαν στα τμήματα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και δόξασαν την φανέλα του αλλά και των Εθνικών ομάδων.
1982 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην έδρα του απέναντι στην ΕΣΠΙΝΙΟ (ομάδα Πορτογαλίας) – πηγή: FB page “Γειτονιές & Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..)”
Παρά την μεγάλη αυτή παράδοση όμως, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μετά από πολλά χρόνια έχει ευκαιρία σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα μια ομάδα από την ΘΡΑΚΗ και τον ΕΒΡΟ να διεκδικήσει ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕΙ! Αν εξαιρέσουμε το 1949 και το Πανεπαρχιακό Αθλητικό Διαγωνισμό Β. Ελλάδας:
 1949 - Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, 1ος στο Πανεπαρχιακό Αθλητικό Διαγωνισμό πάνω από Άρη Θεσσαλονίκης, Ηρακλή και άλλες ομάδες της Βόρειας Ελλάδας. – πηγή: FB page “Γειτονιές & Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..)”
Στην δεκαετία του 1990, 3 φορές η μεγάλη ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ του αδικοχαμένου Νίκου Σαμαρά προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε, τερματίζοντας 2η τις χρονιές 1996, 1998, 1999.
Το 1ο Αθλητικό Δελτίο του σπουδαίου αθλητή και αδικοχαμένου Νίκου Σαμαρά. – πηγή: FB page “Γειτονιές & Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..)”
Μετά από μια καταπληκτική (ελπίζουμε όχι ανεπανάληπτη) χρονιά για την ομάδα volley του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με διακρίσεις στην Ευρώπη και μεγάλη πορεία στο πρωτάθλημα ήρθε ίσως η ώρα να γκρεμίσουμε τα τείχη της Αλεξανδρούπολης και να υποδεχθούμε το ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ σε οποιοδήποτε ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ από ομάδα της ΘΡΑΚΗΣ!
Ο ΔΑΥΙΔ του volley λοιπόν αλλά λιοντάρι στην καρδιά των Θρακιωτών ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ από αύριο Δευτέρα, 28/4/2014 (8 μ.μ) και μεθαύριο Τρίτη 29/4 στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη του Ολυμπιακού στο Ρέντη θα διεκδικήσει το ΟΝΕΙΡΟ, το δικό μας ΕΒΡΙΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ της ΒΕΡΝΗΣ απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα και μεγάλο σύλλογο όπως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ο τίτλος θα κριθεί στις 3 νίκες. Οι επόμενοι αγώνες θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη και αν χρειαστεί και 5ος θα ξαναγίνει στο Ρέντη.
Εικόνα 5: 1984, διαφημιστικό για τον αγώνα πρωταθλήματος Εθνικού Αλεξανδρούπολης- ΟΣΦΠ στην πόλη μας – πηγή: FB page “Γειτονιές & Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..)”
Για να δώσουμε δύναμη και υποστήριξη στα παλικάρια του Εθνικού και να ζήσουμε ιστορικές στιγμές, καλούμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΣΣΕΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ στους αγώνες της Αθήνας με τις οικογένειες τους!
Σε κλίμα φιλίας και αγκαλιά με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, με τους οποίους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα πάμε σε μια γιορτή του Αθλητισμού, να δούμε ωραίο Volley, να φωνάξουμε για την ομάδα της πόλης μας και να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί σε ΦΙΛΑΘΛΟ ΠΝΕΥΜΑ τον νικητή. ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ!
Να ξέρετε πως οι ιστορίες των ΔΑΥΙΔ συγκινούν ακόμα και τους αντιπάλους. Έτσι και στους αγώνες αυτούς, είμαστε σίγουροι πως μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και οι φίλαθλοι του θα υποδεχθούν τον Ακρίτα Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τους φίλους του με το σεβασμό και την φιλοξενία που μας αξίζει. Όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς στη ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΑΚΗ!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ αύριο στις 8 μ.μ να ζήσουμε όλοι μαζί μαγικές στιγμές που μόνο ο αθλητισμός ξέρει να προσφέρει και μάλιστα στο πιο δίκαιο άθλημα από όλα.. Πίσω από το φιλέ πάντα είναι μόνο 6 εναντίον 6..

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια