Συνέδριο για τις πολιτικές στήριξης της οικογένειας στην περίοδο οικονομικής κρίσης

Η στήριξη της οικογένειας στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και η συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής ήταν τα κεντρικά θέματα του συνεδρίου με θέμα "Πολιτικές με επίκεντρο την οικογένεια στην περίοδο της οικονομικής κρίσης" που διοργάνωσε η Συνομοσπονδία των Οικογενειακών Οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COFACE) και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου πραγματοποίησε ο Επίτροπος κ. László Andor, αρμόδιος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην οικογένεια και στις προσπάθειες γεφύρωσης της εργασίας με την προσωπική ζωή, υπό συνθήκες οικονομικής πίεσης.
΄Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή της, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ.Βάσω Κόλλια «Σε μια δημογραφικά στάσιμη Ευρώπη που υποφέρει από μια ‘διαρροή εγκεφάλων’ και με θηλυκό πρόσωπο, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην άνεργη γυναίκα να επιστρέψει στην απομόνωση του σπιτιού, να διολισθήσει στο περιθώριο της κοινωνίας της γνώσης. Χωρίς την πλήρη γυναικεία συμμετοχή σε κάθε πτυχή της ζωής, η στρατηγική για την Ευρώπη 2020 θα αποτελεί κενό γράμμα, ένα «όραμα» χωρίς τύχη να ευοδωθεί».
Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, συμμετείχαν επίσης με παρουσιάσεις, η Υφυπουργός Υγείας κ.Ζέττα Μακρή και η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.Έφη Μπέκου.

Στο συνέδριο διερευνήθηκαν θέματα που αφορούν στο ρόλο της οικογένειας ως παράγοντα κοινωνικής συνοχής, στη φροντίδα των παιδιών, την οικογενειακή αλληλεγγύη σε περιόδους κρίσης, καθώς και στις προοπτικές για τους νέους και το μέλλον των οικογενειών τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια