Παρουσιάστηκε ο συνδυασμός της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στον Έβρο

Άρης Γιαννακίδης: Πετύχαμε πολλά,
δώσαμε λύσεις, πορευόμαστε
με τους πολίτες της ΑΜ-Θ σε ένα νέο αγώνα

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου είμαστε πάλι παρόντες. Θέτουμε στην κρίση σας το πολιτικό μας ήθος, την ειλικρίνειά μας και το έργο μας. Θεωρούμε ότι είμαστε οι εμπειρότεροι έχοντας απόλυτη γνώση των δυνατοτήτων που δίνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. Εκτιμούμε ότι η τρέχουσα θητεία μας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη περί αυτού».
Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης κατά την παρουσίαση στην Αλεξανδρούπολη, του συνδυασμού της παράταξης για Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
Με παρόντες τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Σταύρο Καβαρατζή και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε συνοπτικά στην πορεία της παράταξης στα προηγούμενα 3,5 χρόνια, στο έργο που υλοποιήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «αντίπαλοι μας είναι η κρίση και τα προβλήματα των πολιτών, είμαστε αυτοδιοικητικοί, ανεξάρτητοι από κόμματα και δεν είμαστε φερέφωνα της κεντρικής εξουσίας».
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Σταύρος Καβαρατζής και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων Έβρου.


Μήνυμα του επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
και Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη


Στο μήνυμα του προς τους πολίτες ο επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και Περιφερειάρχης Άρη Γιαννακίδης, τόνισε ότι «πέρασαν τρεισήμισι χρόνια από τότε, που με τη δική σας εντολή, αναλάβαμε να υπηρετήσουμε έναν νέο αυτοδιοικητικό θεσμό, αυτόν της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Τα χρόνια αυτά ταυτίστηκαν με τη μεγαλύτερη ίσως οικονομική, κοινωνική και αξιακή κρίση που βίωσε η χώρα μας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.
Τα τρεισήμισι αυτά χρόνια περάσαμε δύσκολα, αλλά καταφέραμε και μείναμε όρθιοι με αξιοπρέπεια και μπορούμε να κοιτάμε απευθείας στα μάτια τον καθένα από εσάς. Μείναμε όρθιοι απέναντι σε βάρβαρες επιλογές, πολλές φορές επιβαλλόμενες από ξένα οικονομικά και πολιτικά κέντρα αποφάσεων, σε λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς, σε δυσλειτουργίες και εσφαλμένες επιλογές του αθηνοκεντρικού κράτους (εφαρμογή θεσμικού πλαισίου με λάθη, ασφυκτικούς κρατικούς ελέγχους σκοπιμότητας και ακατανόητη αύξηση της γραφειοκρατίας)».
Ο κ. Γιαννακίδης, συνέχισε λέγοντας, «Μείναμε όρθιοι στις επάλξεις, μαζί με εσάς - τους πολίτες της περιφέρειας σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις. Η Περιφέρεια ήταν και είναι παρούσα παντού. Μείναμε όρθιοι, έτοιμοι για νέους κοινωνικούς αγώνες προς όφελος όλων των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Τολμήσαμε και με τη δική σας βούληση αναλάβαμε τη διοίκηση ενός νέου θεσμού στον οποίο η κεντρική εξουσία, δειλά, άτολμα και με υπαναχωρήσεις εκχώρησε ένα μικρό μέρος των αρμοδιοτήτων της. Καταφέραμε όμως με γνώση, συνέπεια, ήθος και ανθρωποκεντρισμό να στηρίξουμε το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και να καταστήσουμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων.
  • Αναδιοργανώσαμε τις Υπηρεσίες μας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και βασικό μέλημα την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, παρόλη τη συνεχιζόμενη μείωση του προσωπικού μας, το οποίο στα τρεισήμισι χρόνια ελαττώθηκε κατά 30%.



  • Διαχειριστήκαμε με σύνεση, επίγνωση και πλήρη διαφάνεια τους συνεχώς μειούμενους Κρατικούς Αυτοτελείς Πόρους επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών.
  • Αξιοποιήσαμε στο μέγιστο όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια που μας χορηγήθηκαν, συνεργαζόμενοι με όλους τους Δήμους και άλλους φορείς επιτυγχάνοντας τη μέγιστη απορροφητικότητα.
  • Αναδείξαμε τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της Περιφέρειάς μας, καθιστώντας την πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Βαλκάνια και την Ασία.
  • Πετύχαμε τη διεθνή αναγνώριση του ρόλου μας, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων την Περιφέρειά μας ως ενεργειακό κόμβο.
  • Αντιπαλέψαμε την εσωστρέφεια και τον τοπικισμό που προέκυπτε μέσα από τις παλαιές Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στοχεύοντας τόσο στην άρση τυχόν ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων αλλά κυρίως στην ανάδειξη της υπερτοπικής σημασίας πλεονεκτημάτων και πλουτοπαραγωγικών πόρων της Περιφέρειάς μας με απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προστασία του περιβάλλοντος.
  • Παλέψαμε και παλεύουμε για την απόκτηση από όλους τους πολίτες ενιαίας περιφερειακής συνείδησης γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα γίνουμε πιο ισχυροί και πιο ανταγωνιστικοί».
Τέλος, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές σημείωσε:
«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου είμαστε πάλι παρόντες. Θέτουμε στην κρίση σας το πολιτικό μας ήθος, την ειλικρίνειά μας και το έργο μας. Θεωρούμε ότι είμαστε οι εμπειρότεροι έχοντας απόλυτη γνώση των δυνατοτήτων που δίνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. Εκτιμούμε ότι η τρέχουσα θητεία μας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη περί αυτού.
Ανανεώσαμε το σχήμα μας και με νέους ανθρώπους. Νέους πολιτικά και ηλικιακά, πέρα από κομματικούς σχηματισμούς και προκαταλήψεις του παρελθόντος. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη ενεργών πολιτών.
ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Για να πορευτούμε μαζί σε ένα ακόμη αγώνα για:
  • την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας,
  • την αναβάθμιση και συμπλήρωση όλων των αναγκαίων τεχνικών και κοινωνικών υποδομών,
  • την ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό όλων των παραγωγικών τομέων της οικονομίας,
  • την άσκηση πολιτικών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας,
  • την απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος χωρίς συμβιβασμούς,

και με μοναδικό στόχο ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ».

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΒΡΟΥ
  1. ΑΛΑΤΖΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  2. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
  3. ΒΑΒΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
  4. ΒΡΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΓΑΒΡΙΗΛ
  5. ΓΑΛΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  6. ΚΑΜΑΡΙΑΝΑΚΗ – ΚΥΡΚΟΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ (ΝΑΝΤΙΑ) του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
  7. ΚΑΡΑΚΥΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ (ΝΤΙΝΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  8. ΚΑΡΑΣΜΑΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του ΠΑΣΧΑΛΗ
  9. ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΑΙΜΙΛΙΑ (ΕΜΥ) του ΜΑΡΚΟΥ
  10. ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
  11. ΚΟΣΙΔΗΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΓΓΕΛΟΣ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  12. ΜΗΤΣΙΚΑ ΕΛΕΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  1. ΜΠΑΧΑΡΙΔΟΥ ΧΡΥΣΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  2. ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ – ΤΖΙΟΡΙΔΟΥ ΧΡΥΣΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  3. ΝΤΟΛΑΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  4. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
  5. ΣΚΕΥΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  6. ΤΣΙΑΓΚΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  7. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  8. ΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια