ΚΟΥΙΚ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΤΣΟΚΟΜMΕΝΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ;»

ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ


Με απογοητευτικά ευρήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού, έληξε η νέα επίσκεψη στη Σαμοθράκη των Βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και Μαρίνου Ουζουνίδη, οι οποίοι συνεχίζουν και τον προεκλογικό τους αγώνα με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, αντίστοιχα.


Οι δύο Βουλευτές, (με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, μάλιστα, να έχει επί τρεις μέρες περιοδεύσει όλο το νησί), συνομίλησαν με κατοίκους και καταστηματάρχες, συνάντησαν τον Δήμαρχο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των σχολείων και παρακολούθησαν την λειτουργία στη μνήμη των πέντε νέο μαρτύρων της Σαμοθράκης, που τιμήθηκε την Κυριακή (27.04.2014).


Τα θέματα, μεταξύ άλλων, που κατέγραψαν είναι τα εξής:


  1. Έλλειψη παιδιάτρου, καρδιολόγου κλπ στο Κ.Υ. Ήδη κατατέθηκε Ερώτηση στη Βουλή.
  2. Χαλασμένο σκάφος του Λιμενικού, πλαγιοδετημένο στο λιμάνι του νησιού, με αποτέλεσμα για τις επείγουσες διακομιδές και με απώλεια πολύτιμου χρόνου, να πρέπει να αποστέλλεται το σκάφος του Λ.Σ. από την Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον το σκάφος αυτό, δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και για προστασία των θαλασσών μας από την λαθρομετανάστευση. Θα κατατεθεί Ερώτηση.
  3. Άγριο πετσόκομμα της νόμιμης κρατικής επιχορήγησης στο Δήμο Σαμοθράκης. Θα κατατεθεί Ερώτηση.
  4. Πλήρης αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργείου για τη κτηνοτροφία του νησιού, με αποτέλεσμα το Πάσχα οι κτηνοτρόφοι να πουλήσουν τα φημισμένα κατσίκια τους σε ευτελείς τιμές.
  5. Απουσία της Σαμοθράκης από τα πλάνα τουριστικής προβολής του Υπουργείου Πολιτισμού.


Τους δύο Βουλευτές συνόδευσε στην περιοδεία τους ο τοπικός υποψήφιος του Συνδυασμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Ευστράτιος Ματζάρης.


Επιστρέφοντας στην Αλεξανδρούπολη από τη Σαμοθράκη, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:


«Το κράτος της Αθήνας, ξέρει πού βρίσκεται η Σαμοθράκη επάνω στο χάρτη; Σε Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε με τον συνάδελφο Μαρίνο Ουζουνίδη, αναφέρουμε μερικά από τα προβλήματα που μας έθεσαν υπόψη ο Δήμαρχος και κάτοικοι, αλλά που διαπιστώσαμε και οι ίδιοι με προσωπική μας έρευνα.


Χάρηκα που είδα ξανά και την οικογενειακή μου φίλη την Ευδοκία, που έκανε τις σπουδές της, αλλά προτίμησε να μείνει στο τόπο της βγάζοντας με ένα ταξί το μεροκάματό της. Την πρωτογνώρισα στα δημοσιογραφικά μου οδοιπορικά. Και με πολύ υπερηφάνεια με ξενάγησε στο νησί της.


Για την Ευδοκία και την κάθε Ευδοκία και την οικογένειά της, θέλω να αγωνιστώ ως ΑΜ-Θ Περιφερειάρχης. Θέλω να κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται, ώστε να μείνει με ασφάλεια και αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στο τόπο της. Χαμογελαστή και σίγουρη για την επιλογή της.

Και αυτό είναι υπόσχεση για την και τον κάθε κάτοικο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μιλάει για το κράτος των Αθηνών ένας εκπρόσωπος του, αυτός που ως μεγαλοδημοσιογράφος στήριξε τον Αθηναϊσμό και τον υπηρέτησε με πίστη. Αυτό που κάνετε κ Κουίκ είναι χειρότερο, να έρχεστε εδώ στους ιθαγενείς Θράκες να πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, οι Θράκες δεν χρειάζονται σωτήρες, τα καταφέρνουν μόνοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου