Στο ένα τρίτο της αντικειμενικής συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα να εκπλειστηριάζονται τα σπίτια

*Ο Πρόεδρος της Δράσης, ευρωβουλευτής κ. Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Στη σελίδα 157 της Έκθεσης της Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι οι πλειστηριασμοί των ακινήτων από την εφορία μπορούν να ξεκινούν πλέον από το ένα τρίτο της αντικειμενικής τους αξίας και μπορούν να εκποιούνται και ακόμα χαμηλότερα.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι οι πλειστηριασμοί θα προχωρούν και θα γίνονται ακόμα  και για πολύ μικρά ποσά οφειλών(πρόσφατα το όριο τέθηκε μόλις στα 500 ευρώ οφειλής), φτάνει το κόστος του πλειστηριασμού για το δημόσιο να είναιμικρότερο από το ποσό της οφειλής του φορολογούμενου.

 Ο δε φορολογούμενος που θα χάνει περιουσία πολύ μεγαλύτερης πραγματικής αξίας για μερικές χιλιάδες ευρώ, θα συνεχίσει να διώκεται για το υπόλοιπο της οφειλής προς το Δημόσιο.

Η συμφωνία αυτή κυβέρνησης και τρόικας είναι βαθιά ανήθικη έναντι των φορολογουμένων.

Γιατί γίνεται την ίδια στιγμή που φορολογεί εξοντωτικά με βάση τις ψεύτικες «αντικειμενικές» αξίες, που έχει συμφωνήσει να μην αλλάξουν μέχρι το 2017 και την ώρα που έχει παγώσει όλη την αγορά ακινήτων επί πολλούς μήνες με τους απερίγραπτους χειρισμούς της σε σχέση με το φόρο υπεραξίας.

Δημιούργησε συνθήκες πλασματικής κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων, για να πουλήσει μετά τις εκλογές τα ακίνητα αυτών που χρωστούν στην εφορία (2,5 εκ. φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη), σε εξευτελιστική τιμή σε όσους έχουν μετρητά. Περιλαμβανόμενων και των Ελλήνων πρωταγωνιστών στο πάρτι του μαύρου χρήματος της τελευταίας εικοσαετίας, και των  διεθνών εταιριών που εξειδικεύονται στην σκύλευση των θυμάτων των οικονομικών καταστροφών (vulture funds).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια