Η εκλογική μάχη στους 22 δήμους της Π. Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης – Οι υποψήφιοι, τα «φαβορί» και τα «αουτσάιντερ»

Στο επίκεντρο του φακού της aftodioikisi.gr μπαίνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι των 22 δήμων σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Δείτε παρακάτω όλες τις υποψηφιότητες και ποιοι υποψήφιοι αποκτούν ισχύ έναντι των υπολοίπων διεκδικητών των θώκων.

Οι δήμοι κατ’ αλφαβητική σειρά:

Δήμος Αβδήρων

Βασίλης Τσολακίδης (δήμαρχος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)

Γιώργος Τσιτιρίδης (προερχόμενος από τη ΝΔ)

Νίκος Καλιαμπάκας (ΣΥΡΙΖΑ)

Κώστας Αντωνιάδης

Δημήτρης Νεοφυτίδης (ΚΚΕ)

Στα Άβδηρα, την πατρίδα του Δημόκριτου, μια ακόμη θητεία φιλοδοξεί να έχει ο σημερινός δήμαρχος, Βασίλης Τσολακίδης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ. Απέναντί του τοποθετούνται με φόντο τη δημαρχία ο Κεντροδεξιός υποψήφιοςεπικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Νίκος Καλιαμπάκας, «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Αντωνιάδης, επικεφαλής της «Δημοκρίτειας Κίνησης» και, όπως και το 2010, ο Δημήτρης Νεοφυτίδης με το ΚΚΕ

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Βαγγέλης Λαμπάκης (δήμαρχος, ΝΔ)

Απόστολος Φωτιάδης (πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ)

Παύλος Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ)

Σάββας Δευτεραίος (ΚΚΕ)

Νικόλαος Τζανίδης (περιφερειακός σύμβουλος)

Μακρία από μια ακόμη θητεία είναι ο σημερινός «γαλάζιος» δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, καθώς, αυτή τηο φορά, έχει να αντιμετωπίσει πολλούς και σκληρούς αντιπάλους. Ανάμεσα σε αυτούς ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Φωτιάδη, αλλά και ο Παύλος Μιχαηλίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Α.ΝΑ.ΣΑ», που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σάββας Δευτεραίος διεκδικεί το δήμο με το ΚΚΕ, ενώ εγκαταλείπει το περιφερειακό συμβούλιο για το δήμο και ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Τζανίδης

Δήμος Αρριανών

Ιμπραήμ Σερήφ (δήμαρχος)

Αμέτ Ριτβάν

Ταγκό θυμίζει η εκλογική αναμέτρηση στο μειονοτικό δήμο Αρριανών, τον οποίο διεκδικούν ο σημερινός δήμαρχος Ιμπραήμ Σερήφ, ενάντια στον Αμέτ Ριτβάν και το συνδυασμό «Δημοκρατική Δύναμη».

Δήμος Διδυμοτείχου

Παρασκευάς Πατσουρίδης (δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)

Χρήστος Τοκαμάνης (προερχόμενος από τη ΝΔ)

Βάγια Καραφεϊζη (πρώην περιφερειακή σύμβουλος)

Να είναι εκ νέου δήμαρχος επιθυμεί ο σήμερινός «γαλάζιος» δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στο παρελθόν, Παρασκευάς Πατσουρίδης. Στον αντίποδα, τον ίδιο δήμο διεκδικούν η πρώην περιφερειακή σύμβουλος, Βάγια Καραφεϊζη, όπως και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με «γαλάζιες» καταβολές (σ.σ. στηρίχθηκε από τη ΝΔ το 2010), Χρήστος Τοκαμάνης.

Δήμος Δοξάτου

Τάσος Χατζηλαζάρου (δήμαρχος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)

Θεολόγος Παπαδόπουλος (πρώην αντιδήμαρχος)

Δημήτρης Δαλακάκης (προερχόμενος από τη ΝΔ)

Μιχάλης Παπάζογλου

Μια ακόμη θητεία επιθυμεί να έχει ο σημερινός δήμαρχος Δοξάτου, Τάσος Χατζηλαζάρου, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, «μνηστήρες» για το δήμο είναι ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος, Θεολόγος Παπαδόπουλος, ο Μιχάλης Παπάζογλου με την παράταξη «Ανοιχτή Παρέμβαση» και ο Δημήτρης Δαλακάκης, ο οποίος προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία.

Δήμος Δράμας

Κυριάκος Χαρακίδης (δήμαρχος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)

Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ (προερχόμενος από τη ΝΔ)

Γιάννης Στεφανίδης (ΚΚΕ)

Χριστόδουλος Μαμσάκος

Στέργιος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)

Βαγγέλης Καλφόπουλος

Εκ νέου υποψήφιος είναι ο σημερινός δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, ο οποίος έχει καταβολές ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, το έργο της επανεκλογής του δεν αναμένεται να είναι και τόσο έυκολο, καθώς πλην της δυσαρέσκειας των πολιτών στο προσωπό του καλείται να αντιμετωπίσει πολλούς και ισχυρούς αντιπάλους: Δηλαδή, τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, τον Γιάννη Στεφανίδη από το ΚΚΕ, τον ανεξάρτητο Χριστόδουλο Μαμσάκο με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», το Στέργιο Ηλιόπουλο που αποτελεί και την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Βαγγέλη Καλφόπουλο, 35 ετών με τη δημοτική παράταξη «Project Δράμα 2020».

Δήμος Θάσου

Κώστας Χατζηεμμανουήλ (δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)

Λευτέρης Μερέσης (πρώην δήμαρχος)

Βασίλης Παπαφιλίππου (ΣΥΡΙΖΑ)

Νίκος Χρυσάφης (ΚΚΕ)

Την επανεκλογή του από μειονεκτική θέση διεκδικεί ο «γαλάζιος» Κώστας Χατζηεμμανουήλ, νυν δήμαρχος Θάσου, απέναντι στον πρώην δήμαρχο του νησιού και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, Κώστα Μερέση, τον Βασίλη Παπαφιλίππου, υποψήφιο δήμαρχο που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον Νίκο Χρυσάφη (ΚΚΕ) που ήταν υποψήφιος και το 2010.

Δήμος Ιάσμου

Ισμέτ Καδή (δήμαρχος)

Κυριάκος Αμούτζας (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)

Μπιλγκέ Φερχάτ (ΣΥΡΙΖΑ)

Τριπλή υποψηφιότητα καταγράφεται μέχρι αυτή τη στιγμή στο μειονοτικό δήμο Ιάσμου, καθώς υποψήφιοι είναι ο σημερινός δήμαρχος Ισμέτ Καδή, ο υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία, Μπιλγκέ Φερχάτ, αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, Κυριάκος Αμουζάς, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Δήμος Καβάλας

Κώστας Σιμιτσής (δήμαρχος, ΠΑΣΟΚ)

Άρης Βέρρος (ΣΥΡΙΖΑ)

Δήμητρα Τσανάκα (προερχόμενη από τη ΝΔ)

Μάκης Παπαδόπουλος (περιφερειακός σύμβουλος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)

Χρήστος Ποτόλιας (ΚΚΕ)

Βαγγέλης Παππάς (ΑΝΕΛ)

Παράσχος Αγανικόλας

Σταύρος Δεληγιάννης

Πολύ δύσκολο θεωρούν τοπικοί παράγοντες να επανέλθει στο δημαρχιακό θώκο ο νυν δήμαρχος Κώστας Σημιτσής, καθώς, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας αντιμετωπίζει την έντονη δυσαρέσκεια των δημοτών, αλλά και πολύ ισχυρούς αντιπάλους: Την προερχόμενη από τη Νέα Δημοκρατία, Δήμητρα Τσανάκα την οποία στηρίζει και ο παραλίγο υποψήφιος Νίκος Ξανθόπουλος, τον Άρης Βέρρο, που φέρει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Μάκη Παπαδόπουλο με την παράταξη του Άρη Γιαννακίδη (ΠΑΣΟΚ) που στοχεύει στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων. Υποψήφιοι είναι επίσης ο Βαγγέλης Παππάς με το «χρίσμα» των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Χρήστος Ποτόλιας ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, , ο Παράσχος Αγανικόλας με την παράταξη «Ενωμένοι Ελεύθεροι Ενεργοί Πολίτες» και ο Σταύρος Δεληγιάννης.

Δήμος Κάτω Νευροκοπίου

Κώστας Ευμοιρίδης (πρώην νομάρχης, προερχόμενος από τη ΝΔ)

Βασίλης Γιαννόπουλος

Γιάννης Κυριακίδης

Μετά την αποχώρηση του δημάρχου Μελέτη Μαυρίδη για το ψηφοδέλτιο του Άρη Γιαννακίδη ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ενας ισχυρός «παίκτης» της περιοχής, ο «γαλάζιος» πρώην Νομάρχης Δράμας, Κώστας Ευμοιρίδης διεκδικεί το δήμο Παρανεστίου, όπως και ο τέως δήμαρχος, Βασίλης Γιαννόπουλος. Στην ίδια κούρσα συμμετέχει και ο Γιάννης Κυριακίδης, υποψήφιος με το ΚΚΕ.

Δήμος Κομοτηνής

Γιώργος Πετρίδης (δήμαρχος, ΠΑΣΟΚ)

Φελίνα Καζάκου (προερχόμενη από τη ΝΔ)

Ελένη Λαφτσή (ΣΥΡΙΖΑ)

Νίκος Φακιρίδης (ΚΚΕ)

Νεκτάριος Δαπέργολας

Ανανέωση θητείας διεκδικεί ο «πράσινος» δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης αλλά τόσο η αρνητική θητεία του όσο και το γεγονός ότι απέναντί του βρίσκονται ισχυροί υποψήφιοι με κυριότερους τη Φελίνα Καζάκου από τη ΝΔ και την Ελένη Λαφτσή από το ΣΥΡΙΖΑ δεν του επιτρέπουν όχι μόνο να εφησυχάζει αλλά και, σύμφωνα με πολλούς, να ευελπιστεί. Ακόμη ένας υποψήφιος είναι ο Νεκτάριος Δαπέργολας με τη δημοτική πράταξη «Σπάρτακος».

Δήμος Μαρώνειας – Σαπών

Ηλίας Ιωαννάκης (δήμαρχος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)

Μιχάλης Κακουλίδης

Δήμητρα Στούκα (προερχόμενη από τη ΝΔ)

Ντίνος Χαριτόπουλος

Γιάννης Σταυρίδης (προερχόμενος από τη ΝΔ)

Ο αποδυναμωμένος «πράσινος» δήμαρχος, Ηλίας Ιωαννάκης θα πρέπει να υπερκεράσει μια σειρά από αντιπάλους, για να κερδίσει μια ακόμη θητεία, πράγμα καθόλου εύκολο. Ανάμεσά τους οι: Μιχάλης Κακουλίδης με το συνδυασμό «Συμπαράταξη Πολιτών», η προερχόμενη από την Νέα Δημοκρατά, Δήμητρα Στούκα, ο Ντίνος Χαριτόπουλος, αλλά και ο «γαλάζιος» Γιάννης Σταυρίδης.

Δήμος Μύκης

Μουσταφά Τζουκάλ (δήμαρχος)

Ιρφάν Χατζηγγενέ

Δύο και μόνο υποψήφιους μετρά ο δήμος Μύκης ενόψει των εκλογών του Μαϊου. Ο σημερινός δήμαρχος, Μουσταφά Τζουκάλ παλεύει για μια ακόμη θητεία με τον Ιρφάν Χατζηγγενέ, Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Δήμος Νέστου

Σάββας Μιχαηλίδης (δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)

Βαγγέλης Τσομπανόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)

Περικλής Αμπεριάδης

Θα δυσκολευτεί πολύ να επανεκλεγεί ο σημερινός δήμαρχος από την ΝΔ, Σάββας Μιχαηλίδης ο οποίος το 2010 με μόνο αντίπαλο τον σημερινό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ (τότε του ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων) Βαγγέλη Τσομπανόπουλο είχε κερδίσει με μόλις 400 ψήφους. Αυτή τη φορά υπάρχει και τρίτος υποψήφιος, ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοικητικής Κίνησης» Περικλής Αμπεριάδης.

Δήμος Ξάνθης

Χρήστος Πούλιος (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)

Δημήτρης Μπένης (αντιδήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)

Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος (προερχόμενος από τη ΝΔ)

Γιώργος Κολλάρος (ΚΚΕ)

Ιπποκράτης Καμαρίδης

Νίκος Ανταμπούφης (ΣΥΡΙΖΑ)

Μεγάλος αριθμός υποψηφίων και μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται για το δήμο της Ξάνθης μετά την αποχώρηση του επί 16 χρόνια «γαλάζιου» δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη. Η παράταξή του εμφανίζεται διασπασμένη με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπένη να φτιάχνει νέα και τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο να επιχειρεί να συνεχίσει την παλαιά. Γι΄αυτό και φαβορί εμφανίζεται ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του 2010 είχε πάρει σχεδόν 36%. Υποψήφιοι είναι ακόμη ο Γώργος Κολλάρος από το ΚΚΕ, ο ανεξάρτητος Ιπποκράτης Καμαρίδης με το συνδυασμό «Νέα Εποχή» και ο Νίκος Ανταμπούφης, επίσημος υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο που όμως στις εκλογές του 2010 είχε μόλις 4,5% και φαίνεται ότι και σε αυτές μένει σε ρηχά νερά.

Δήμος Ορεστιάδας

Θανάσης Κούμπης (πρώην αντιδήμαρχος)

Βασίλης Μαυρίδης (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)

Βαλάντης Παντσίδης

Μαρία Γκουγκουσκίδου (προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ)

Πολυχρόνης Αντωνιάδης (πρώην αντινομάρχης)

Στάματης Γκατζίδης (ΚΚΕ)

Χωρίς το Δημήτρη Μουζά, σημερινό δήμαρχο Ορεστιάδας, στην μάχη για την είσοδό τους στο δημαρχιακό μέγαρο έχουν ριχτεί ο πρώην αντιδήμαρχος, Θανάσης Κούμπης, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Μαυρίδης, ο Βαλάντης Παντσίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών», η Μαρία Γκουγκουσκίδου, προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ορεστιάδα – Τόπος να Ζω», ο Πολυχρόνης Αντωνιάδης, πρώην αντινομάρχης Έβρου και ο Σταμάτης Γκατζίδης με το ΚΚΕ.

Δήμος Παγγαίου

Βασίλης Ξουλόγης (δήμαρχος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)

Γιάννης Φιλόσογλου (πρώην δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)

Φίλιππος Αναστασιάδης

Θόδωρος Μπόνος (ΣΥΡΙΖΑ)

Στέλιος Μπράτσιου (ΚΚΕ)

Σε έναν δήμο πολύ μεγάλο σε έκταση, αρκετοί είναι και οι ενδιαφερόμενοι για τη δημαρχία. Ο σημερινός και προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος, Βασίλης Ξουλόγης επιθυμεί μια ακόμη θητεία. Παρών στη μάχη για τη διεκδίκηση του δήμου δηλώνει και ο Γιάννης Φιλόσογλου, πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης και προερχόμενος από την Νέα Δημοκρατία. Ο Στέλιος Μπράτσιου είναι ο υποψήφιος δήμαρχος με το ΚΚΕ, ενώ το δήμο διεκδικεί και ο μέχρι πρότινος «γαλάζιος» δημοτικός σύμβουλος, Φίλιππος Αναστασιάδης. Τέλος, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Παγγαίου δεν είναι άλλη από το Θόδωρο Μπόνο. Υποψήφιος είναι και ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

Δήμος Παρανεστίου

Παναγιώτης Κουκαριώτης (αντιδήμαρχος)

Αλίκη Σωτηριάδου

Φίλιππος Καλοσίδης

Μπορεί ο σημερινός «γαλάζιος» δήμαρχος Παρανεστίου, Νίκος Καγιάογλου να αποφάσισε να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του δήμου, ο υποψήφιος ωστόσο αντίδημαρχος Παναγιώτης Κουκαριώτης φέρεται ως ο εκλεκτός για την αντικατάστασή του. Το δημαρχιακό θώκο διεκδικεί και η Αλίκη Σωτηριάδου, πρώην δήμαρχος που είχε εκλεγεί ως ανεξάρτητη, αλλά και ο Φίλιππος Καλοσίδης, που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία.

Δήμος Προσοτσάνης

Άγγελος Λύσσελης (δήμαρχος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)

Βασίλης Φατράλης(προερχόμενος από τη ΝΔ)

Θόδωρος Αθανασιάδης

Την επανεκλογή του επιθυμεί στο δήμο Προσοτσάνης ο Άγγελος Λύσσελης, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά το έργο του δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς εκτός από τη φθορά μιας αρνητικής θητείας έχει να αντιμετωπίσει τους σχεδόν «ισόβαθμους» το 2010 αντιπάλους του αφενός τον Βασίλη Φατράλη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με καταβολές από την Νέα Δημοκρατία και αφετέρου τον Θόδωρο Αθανασιάδη, ο οποίος ανήκει εξίσου στους προερχόμενους αυτοδιοικητικούς από την ΝΔ.

Δήμος Σαμοθράκης

Ατζανός Παναγιώτης (πρώην αντινομάρχης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)

Χρύσα Αντωνάκη

Βίτσας Αθανάσιος

Ο νυν δήμαρχος Γιώργος Χανός δεν θα είναι ξανά υποψήφιος και έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει τον εκ των αντιπάλων του το 2010, πρώην αντινομάρχη Έβρου, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ατζανό. Υποψήφια θα είναι και πάλι η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Σαμοθράκης Χρύσα Αντωνάκη και ο μηχανολόγος Θανάσης Βίτσας.

Δήμος Σουφλίου

Βαγγέλης Πουλιλιός (δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)

Παναγιώτης Καλακίκος

Ο, προερχόμενος από τη ΝΔ, νυν δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός που το 2010 είχε εκλεγεί από τον α΄γύρο θα αναμετρηθεί με τον Παναγιώτη Καλακίκο που ανέλαβε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Σουφλίου, μετά την παραίτηση του Πασχάλη Χριστοδούλου.

Δήμος Τοπείρου

Θωμάς Μίχογλου (προερχόμενος από τη ΝΔ)

Σωτήρης Στολίδης (προερχόμενος από τη ΝΔ)

Γιώργος Ταβουλτσίδης

Μαρία Καραλευθερή (προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ)

Μετά τις περιπέτειες της διοίκησης Χατζηευαγγέλου (τέθηκαν σε αργία τόσο ο δήμαρχος Στέλιος Χατζηευαγγέλου όσο και αντικαταστάτης του αναπληρωτής δήμαρχος Φώτης Πυροστιάνης), το δήμο Τοπείρου διεκδικούν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ο Θωμάς Μίχογλου, που φέρεται να έχει την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο επίσης «γαλάζιος» Σωτήρης Στολίδης, η Μαρία Καραλευθερή, προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Ταβουλτσίδης.
aftodioikisi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια