ΠΟΕΕΠ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 1Η ΜΑΗ 2015 & ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΤΙΣ 4-5-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η Διοίκηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) χαιρετίζει το φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα σύμβολο της εργατικής τάξης και το μήνυμά της είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Τώρα που η εργοδοσία και οι πολιτικοί σύμμαχοί τους αμφισβητούν ευθέως και σταθερά το δικαίωμα στην εργασία, προτείνουν ελαστικά ωράρια και ελαστικές αμοιβές, θέλουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία, για μείωση του χρόνου εργασίας επαναφέρει στην επικαιρότητα το μεγάλο μήνυμα του αγώνα για την καθιέρωση του 8ωρου που βάφηκε με το αίμα των απεργών εργατών του Σικάγου.
Την πρώτη Μάη δίνουμε βροντερό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στέλνουμε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένοι να μετατραπούν σε υποζύγια του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.
Αντιστεκόμαστε στις «ορέξεις» πολυεθνικών όπως η Coca Cola και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα των απεργών της Coca Cola κάνοντας μποϋκοτάζ στα προϊόντα της μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Απευθύνεται σε κάθε αρμόδιο Δικαστήριο και Αρχή
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ
Της «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (Φιλίππου 43) και εκπροσωπείται νόμιμα.
Π ρ ο ς
  1. Τον «ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ», που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα.
  2. Τον «ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη    
      (Πλατεία Μοριχόβου 1) και εκπροσωπείται νόμιμα.
  1. Την «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΙΝΩΝ ΠΟΤΩΝ», που εδρεύει στην Αθήνα (Ζαχ. Παπαντωνίου 54-58) και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:   1) Υπουργούς: Εργασίας & Μακεδονία -Θράκης
                                   2) Πολιτικά Κόμματα & Αρμόδιους Φορείς
                                   3) Συνδικάτα 4) Μ.Μ.Ε.  
Θεσσαλονίκη 25 Απρίλη 2015
Κύριοι,
            Η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Ε.Π. στην τακτική της συνεδρίαση σήμερα Σάββατο 25 Απρίλη 2015 στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Φιλίππου 43), αποφάσισε ομόφωνα ΤΗΝ κήρυξη  24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας ΣΕ όλες τις επιχειρήσεις ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ Των Εμφιαλωμένων Ποτών ΤΗΝ Δευτέρα 4 Μάη 2015 από ώρα 00.01 έως της 24.00.
Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια της εταιρείας Coca Cola να τρομοκρατήσει τους απεργούς με επιλεκτικές αγωγές και να τους εξαναγκάσει αυτούς και τους συνδικαλιστικούς φορείς εκπροσώπησης τους να εγκαταλείψουν τον αγώνα για την ακύρωση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.
Την ημέρα αυτή εκδικάζεται διεκδίκηση της Coca Cola ποσού μαμούθ ως αποζημίωση για την υποτιθέμενη ηθική βλάβη, από όλα τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου, των απεργών του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και τα μέλη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών.  
Η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Ε.Π. καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την πολυεθνική Coca Cola, η οποία συνεχίζει με αντεργατικό και αντικοινωνικό μένος την αυταρχική και απαξιωτική της στάση απέναντι στις οικογένειες των απεργών και το καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας, υπενθυμίζει την τεράστια κερδοφορία της εταιρείας, τα συμφωνηθέντα για τις γραμμές παραγωγής και δηλώνει ότι θα συνεχίσει: α) να υποστηρίζει με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο τον αγώνα των απεργών, β) να καλεί τους καταναλωτές να κάνουν το ίδιο μποϊκοτάροντας τα προϊόντα της Coca Cola έως ότου ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της πόλης την Δευτέρα 4 Μάη 2015 στις 08.30 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα αυτή την εξώδικο προς αυτούς που απευθύνεται για να την γνωρίζουν και για τις νόμιμες συνέπειες να την αντιγράψει ολόκληρη στο επιδοτήριο του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια