Μήνυμα Νατάσας Γκαρά, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Έβρου, για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Η πρωτομαγιά είναι εκτός από ημέρα μνήμης και ημέρα αγώνα και πάλης. Από εκείνη την αιματοβαμμένη απεργία των εργατών του Σικάγο την Πρωτομαγιά του 1886 που άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του οκτάωρου και έδειξε το δρόμο του οργανωμένου αγώνα, οι εργαζόμενοι μέσα από τους συνεχείς και ανυποχώρητους αγώνες τους, με αίμα και θυσίες, συνεχίζουν τους αγώνες τους  για δικαιώματα και κατακτήσεις. Για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, χωρίς πολέμους, φτώχεια, πείνα και δυστυχία.
Η φετινή πρωτομαγιά είναι ευκαιρία να θυμηθούμε πως οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, ό,τι κέρδισαν, το κέρδισαν δίνοντας, ενωμένοι, σκληρούς αγώνες.
Σήμερα ο αγώνας συνεχίζεται. Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις προωθεί σχέδια νόμου για επαναφορά των εργατικών δικαιωμάτων, του κατώτερου μισθού, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την επαναπρόσληψη των απολυθέντων στο Δημόσιο και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Παράλληλα, όμως, συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση και οι πιέσεις, οι πολιτικοί εκβιασμοί από πλευράς δανειστών, ξένων και ντόπιων οικονομικών συμφερόντων που αντιτίθενται σε οποιαδήποτε προσπάθεια επανακατοχύρωσης και προστασίας εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και απαιτούν την πλήρη υποταγή της νέας κυβέρνησης.

Οι φετινές κινητοποιήσεις χρειάζεται να στείλουν ένα σαφές και δυνατό μήνυμα. Ο ταξικός αγώνας συνεχίζεται, μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης και να αλλάξουμε σελίδα για τον τόπο και τους εργαζόμενους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια