Ερώτηση Ν.Δ για την αναβολή στράτευσης επιτυχόντων σε Αστυνομικές Σχολές

Ερώτηση κατατέθηκε χτες, υπογεγραμμένη από τον Βουλευτή Έβρου κ. Δημοσχάκη και 21 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με το ζήτημα της αναβολής στράτευσης επιτυχόντων για την εισαγωγή σε Αστυνομικές Σχολές.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκος Βούτσης, τι προτίθενται να κάνουν σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει για μεγάλο αριθμό νέων οι οποίοι έχουν μεν επιτύχει την εισαγωγή τους σε Αστυνομικές Σχολές για τις περιόδους 2013-2014 και 2014-2015 και αναμένουν την εγγραφή και έναρξη της φοίτησής τους σε αυτές τον Σεπτέμβριο 2015, γίνονται όμως, παρ’ όλα αυτά, αποδέκτες σημειωμάτων κατάταξης στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού από τα κατά τόπους Στρατολογικά Γραφεία. Ακόμα και μετά την ενημέρωση για την επικείμενη έναρξη φοίτησης στις Αστυνομικές Σχολές, δεν χορηγείται αναβολή κατάταξης, με αποτέλεσμα την αβεβαιότητα και την αγωνία των επιτυχόντων και των οικογενειών τους.
Οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται πως θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα θεσμικά, μέσω της νομοθετικής οδού, αλλά και άμεσα, μέσω εντολής στα Στρατολογικά Γραφεία για χορήγηση προσωρινής αναβολής κατάταξης στους ενδιαφερόμενους, έως ότου επιλυθεί το ζήτημα οριστικά και με νόμο.
Σημειώνεται πως ο Βουλευτής κ. Δημοσχάκης έχει προσωπικά ενεργήσει, πέραν της κατάθεσης της ερώτησης, για το συγκεκριμένο θέμα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε Υπηρεσιακό επίπεδο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια