Βαλαβάνη: Αφορολόγητες ξανά οι αγροτικές ενισχύσεις-αποζημιώσεις

Την δέσμευση ότι θα καταθέσει τροπολογία την επόμενη εβδομάδα με την οποία οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις αγροτικών προϊόντων αλλά και αγροτικές αποζημιώσεις δεν θα φορολογούνται, έδωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Τροπολογία που επαναφέρει το αφορολόγητο για τις ευρωπαϊκές ενισχύεις και αποζημιώσεις των αγροτών προανήγγειλε η αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Η υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κυρίας Διαμάντως Μανωλάκου (ΚΚΕ) χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, σημείωσε πως «απαιτείται να βρίσκουμε λύσεις έστω και στο παρά πέντε» γι’ αυτό και δεσμεύτηκε να καταθέσει τροπολογία την ερχόμενη εβδομάδα με την οποία αγροτικές ενισχύεις και αποζημιώσεις του 2014 δεν θα λογίζονται ως εισόδημα και δεν θα φορολογούνται.
Ωστόσο, παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσει σε περαιτέρω καταργήσεις «ληστρικών» όπως τις χαρακτήρισε φορολογικών διατάξεων για τους αγρότες. Σημείωσε όμως ότι το 2015 θα υπάρξει νομοσχέδιο που θα φέρνει  για τον αγροτικό πληθυσμό την κατάργηση: του τέλους επιτηδεύματος, φορολόγηση 13% από το πρώτο ευρώ, τεκμήριο ακόμα και για κατεστραμμένη σοδειά, προκαταβολή φόρου 55%.
Επιπροσθέτως είπε πως οι προτάσεις για 20.000 ευρώ αφορολόγητο και κατάργηση βιβλίων και στοιχείων για τζίρο 40.000 ευρώ δεν θα υιοθετηθούν από την κυβέρνηση.
7imeres.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια