Ρουμπινί: Ελλάδα και Βρυξέλλες θα συμφωνήσουν σε μια αμοιβαία λύση...

«Η τρόικα είναι πιο δυνατή»...
Μήνυμα προς την Αθήνα και τις Βρυξέλλες ότι στο τέλος θα υποχωρήσουν και θα συμφωνήσουν σε μια αμοιβαία λύση έστειλε από το Μπέβερλι Χιλς, ο γνωστός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, υποστηρίζοντας ότι ένα ατύχημα θα...
βλάψει και τις δύο πλευρές. 
Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg ο Ρουμπινί σχολίασε επίσης την «απόλυση» του Γιάνη Βαρουφάκη από τη διαπραγματευτική ομάδα με την ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι ήταν «απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να βγάλει από τη μέση τους ριζοσπάστες».

«Υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος στις ελληνικές τράπεζες, ειδικά αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει το ΔΝΤ. Τη μέρα που θα γίνει αυτό, θα αυξηθούν οι εκροές καταθέσεων, θα επιβληθούν έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, η Ελλάδα εν τω μεταξύ θα ξεμείνει από χρήματα και θα αρχίσει να τυπώνει IOUs. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η ελληνική κυβέρνηση στο τέλος θα υποχωρήσει και θα συμβιβαστεί. Η απόφαση να παραμερίσουν τον Βαρουφάκη και να τον αντικαταστήσουν με κάποιον πιο μετριοπαθή, δείχνει ότι οι Έλληνες καταλαβαίνουν πως αν υπάρξει ένα ατύχημα, αυτό θα είναι η αρχή για ένα Grexit με άμεσες οικονομικές συνέπειες. Και τότε οι απώλειες για τις τράπεζες και την πραγματική οικονομία θα είναι μεγαλύτερες για την Ελλάδα από ότι για την τρόικα. Αυτή τη στιγμή η τρόικα είναι πιο δυνατή. Η μετάδοση της κρίσης από ένα ενδεχόμενο ελληνικό ατύχημα πρέπει να αποφευχθεί», δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος.

Ο «Dr Doom» μίλησε και για την αποπομπή Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέχρι και πριν μια εβδομάδα παρατηρούσαμε ένα "chicken game" με το ποιος θα υποχωρήσει πρώτος. Ο Τσίπρας κατάλαβε πως πρέπει να συμβιβαστεί με την τρόικα και η Μέρκελ του είπε "αν τα βρούμε κάπου στη μέση για τις μεταρρυθμίσεις, θα σου δώσω τα χρήματα". Γι' αυτό και πρέπει να βγάλει από τη μέση το γκρουπ των ανθρώπων που είναι πιο ριζοσπάστες».

Και συμπλήρωσε: «Ο Τσίπρας είτε θα πάει σε νέες εκλογές, είτε θα κάνει δημοψήφισμα, είτε θα σχηματίσει νέα κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι ή άλλες δυνάμεις. Αυτό το σενάριο είναι θορυβώδες, αλλά αν συμβεί ένα ατύχημα δεν θα υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτή τη στιγμή και οι δύο πλευρές συνειδητοποιούν ότι ένα ατύχημα θα βλάψει και τις δύο πλευρές».
http://nonews-news.blogspot.gr/2015/04/blog-post_1894.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια