Στα Θυρανοίξια του Αγίου Γεωργίου Καίρου ο Άκης Γεροντόπουλος, επίσημος προσκεκλημένος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ.Θεόδωρου(Φωτό)

Στα Θυρανοίξια του ανακαινισμένου Πατριαρχικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο, παραβρέθηκε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ως επίσημος προσκεκλημένος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρου Β'.
Ο κ.Γεροντόπουλος παρέστη στο Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο, που τελέστηκε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου, του Υπουργού Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου και του Κυβερνήτη της πόλης του Καίρου, αλλά και πλειάδας Ιεραρχών του Αλεξανδρινού Θρόνου και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά το πέρας των θυρανοιξίων, παραβρέθηκε επίσης  στα εγκαίνια του Μουσείου που βρίσκεται στον αναστηλωμένο Πύργο της Βαβυλώνας, κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Εμφάνιση Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο.jpg
Ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γεροντόπουλος είχε συνάντηση και συνομιλία με  τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ.Θεόδωρο Β. Παράλληλα, είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον επιχειρηματία Αθανάσιο Μαρτίνο, η οικογένεια του οποίου στήριξε οικονομικά την ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου και τον συνεχάρη θερμά γι’ αυτή την πράξη, καθώς και με τους Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ.κ.Ανθιμο και Διδυμοτείχου κ.κ.Δαμασκηνό, που επίσης παρέστησαν στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Κάιρο.  
Εμφάνιση Με τον επιχειρηματία Αθανάσιο Μαρτίνο που στήριξε οικονομικά την ανακαίνιση του Αγίου Γεωργίου Καίρου.jpg
Εμφάνιση Θυρανοίξια.jpg
Εμφάνιση Με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ.κ.Δαμασκηνό.jpg

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια