ΝΕΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΓΝΑΤΙΑ! - Ένα πρώτο βήμα για να καταστεί ο Έβρος Διαμετακομιστικός Κόμβος Ανατολής και Δύσης

Χαιρετίζει ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα και του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος να ανταποκριθούν στο αίτημα των φορέων και των κατοίκων του Έβρου και της Σαμοθράκης και να προχωρήσουν στην προκήρυξη προς επιδότηση ακτοπλοϊκών γραμμών οι οποίες περιλαμβάνουν  την νήσο Σαμοθράκη.
Η ανάδειξη ως μείζονος ζητήματος της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σαμοθράκης όχι μόνο με την Αλεξανδρούπολη, αλλά και μέσω της επανενεργοποίησης της γραμμής Λαυρίου-Λήμνου-Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης με την Νότια ηπειρωτική Ελλάδα υπήρξε προεκλογική δέσμευση για τον Βουλευτή. Μέσω των γραμμών αυτών ανοίγεται δρόμος για τους κατοίκους της Σαμοθράκης, αλλά και του Έβρου συνολικά να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευρύτερες εμπορικές και τουριστικές αγορές, ιδιάζουσας σημασίας ευκαιρία για την οικονομία του νησιού. Τα αγροτικά προϊόντα της Σαμοθράκης και του υπόλοιπου Νομού (τριφύλλια, δημητριακά κλπ.) θα βρουν εμπορική δίοδο προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ οι κάτοικοι των Νοτίων περιοχών της χώρας, αλλά και ο διεθνής τουρισμός, θα μπορέσουν να ανακαλύψουν τις ομορφιές του νησιού, του Έβρου και της Θράκης!
Πρόκειται για ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην μετατροπή του Έβρου σε πραγματικό κέντρο του εμπορίου, εκμεταλλευόμενοι τις πολλαπλές οδούς, χερσαίες και θαλάσσιες, του Νομού, το πρώτο από τα «12 βήματα για τον Έβρο που οραματιζόμαστε» (http://www.dimoschakis.gr/?p=692), τα οποία είχε προτείνει ο Αναστάσιος Δημοσχάκης προεκλογικά. Η Σαμοθράκη είναι ο πρώτος σταθμός σε αυτό το όραμα, για έναν Έβρο ως Νομό Πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας.
Η προκήρυξη γίνεται μέσω της «Πρόσκλησης για Σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας, για την Αποκλειστική Εξυπηρέτηση Γραμμών του Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού» με ΑΔΑ: 6ΒΝΦ465ΦΘΘ-ΖΨΨ.
Οι επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές γραμμές, οι οποίες έχουν καταληκτική ημερομηνία την 11η Μαΐου 2015 είναι οι παρακάτω:
  • 15. ΚΥΜΗ ή ΒΟΛΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΛΗΜΝΟΣ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και επιστροφή ως ακολούθως: Ένα δρομολόγιο εβδομαδιαίως καθ΄ όλη την διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.
  • 63. ΛΑΥΡΙΟ – ΛΗΜΝΟΣ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και επιστροφή. Ένα (01) δρομολόγιο εβδομαδιαίως καθ΄ όλη την διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.
  • 64. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΛΗΜΝΟΣ και επιστροφή. Δύο (02) δρομολόγια εβδομαδιαίως καθ΄ όλη την διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.
  • 67. ΒΟΛΟΣ – ΣΚΥΡΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΛΗΜΝΟΣ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Δύο (02) δρομολόγια εβδομαδιαίως καθ΄ όλη την διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.
Ο Βουλευτής ευελπιστεί οι διαγωνισμοί να αποδώσουν καρπούς και να καλυφθούν τα δρομολόγια από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, λύνοντας έτσι ένα σοβαρό πρόβλημα των κατοίκων της Σαμοθράκης και δίνοντάς τους επιπλέον καινούριες προοπτικές για ανάπτυξη. Προτρέπει τους επιχειρηματίες της ακτοπλοΐας να αγκαλιάσουν την Σαμοθράκη, τον Έβρο και την Θράκη και να συντελέσουν στην μετατροπή τους σε ένα σύγχρονο Διαμετακομιστικό Κόμβο, μια πραγματική Εμπορική Πύλη της Ευρώπης! Εμείς είμαστε έτοιμοι να τους αναγνωρίσουμε τα εύσημα που τους αναλογούν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια