«Μήνυμα σε όλους: Η Ελλάδα αλλάζει!»


ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ
«Η νέα ΕΡΤ ας είναι ένα ακόμα μήνυμα σε όλους: Η Ελλάδα αλλάζει! Αφήνει το χθες και ξεκινάει την παραγωγική και οργανωτική ανασυγκρότησή της».

Με αυτή την φράση έκλεισε την τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανασύσταση του δημοσίου φορέα ραδιοτηλεόρασης, ο Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως η θετική ψήφος των ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο αποτελεί την αρχή μίας δουλειάς που πρέπει να συνεχιστεί αμέσως, ώστε αφενός να καθαρίσει πλήρως το μηντιακό «τοπίο» στην χώρα και αφετέρου, να συγκροτηθεί ένας σύγχρονος και πραγματικά ανεξάρτητος, δημόσιος φορέας ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

«Ο συμβολισμός είναι μεγάλος. Στον αντίποδα  των ιδιωτικών πρωτοβουλιών, πρέπει χάριν της ισορροπίας, να υπάρχει και η παρέμβαση του κράτους, με την δημόσια τηλεόραση ή την δημόσια παιδεία ή την δημόσια υγεία κ.ο.κ.» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι ο χώρος των ΜΜΕ στην Ελλάδα, συνολικά δεν αποπνέει «υγεία»

«Από το 2011 οι καναλάρχες δεν πλήρωναν το 2% και οι μνημονιακές κυβερνήσεις έκαναν πως δεν έβλεπαν. Είχαν ανάγκη, βλέπετε, την μηντιακή πλάτη για να σπέρνουν τρόμο στον λαό και να τον ποδηγετούν» τόνισε σε σημείο της ομιλίας του, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε και στα «θαλασσοδάνεια» υπερχρεωμένων μέσων ενημέρωσης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό, κ. Αλ. Τσίπρα να υλοποιήσει την απάντηση που έδωσε σε πρόσφατη ερώτησή του και η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει όλα τα θεσμικά εργαλεία έλεγχου για τις συναλλαγές τραπεζών και μέσων ενημέρωσης.

Σε ότι αφορά τη νέα ΕΡΤ, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε πως «θέλουμε να διορθώσει τα  λάθη του παρελθόν και να βελτιώσει τους τρόπους και τα μέσα διάδρασης και επικοινωνίας», αν και όπως τόνισε, οι ΑΝΕΛ θα επιθυμούσαν να συμπεριληφθούν στους επαναπροσλαμβανόμενους και οι συμβασιούχοι, αλλά και να λειτουργήσουν όλοι οι περιφερειακοί σταθμοί της.  

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ, επεσήμανε: «Δεν ξεχνάμε την EΡTopen και τους ανυπότακτους περιφερειακούς σταθμούς. Κρατάμε κυρίως, το πρωτόγνωρο πάθος για δημοσιογραφική αλήθεια και για ουσιαστική ενημέρωση που ανέδειξαν σε αυτό το δύσκολο διάστημα και το οποίο αγκάλιασαν οι Έλληνες. Τους ζητάμε, μάλιστα, ακριβώς αυτή, την έξω από τα δόντια ενημέρωση να συνεχίσουν να προσφέρουν. Την ίδια, σκληρή και άτεγκτη κριτική να κάνουν σε όλους μας, και τώρα και πάντοτε!»

Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε: «Η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ θα στηρίξει το νομοσχέδιο, θέλοντας να συμβάλλει στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και του δικαιώματος των Ελλήνων στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία από έναν σύγχρονο και ανεξάρτητο δημόσιο φορέα. Δεν ξεχνάμε τους συμβασιούχους. Δεν ξεχνάμε την ελληνική περιφέρεια. Σήμερα κάνουμε μόνο την αρχή. Και θα δώσουμε συνεχή αγώνα, ώστε η νέα ΕΡΤ να μεγαλώσει πολύ. Και να τους δικαιώσει όλους.

Και θα παλέψουμε ακόμα πολύ για να κατοχυρωθεί επί της ουσίας η ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η πρόβλεψη για μία συμφωνία αρχών μεταξύ της ΕΡΤ και της Ελληνικής Πολιτείας, είναι καλή, αλλά φοβάμαι πως δεν αρκεί.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δουλέψουμε για να διαμορφωθεί ένα συμβόλαιο που να προσδίδει αληθινή ανεξαρτησία στην ΕΡΤ και να απαγορεύει στην εκάστοτε κυβέρνηση παρεμβάσεις που θίγουν. Και θα δουλέψουμε για να αποκτήσει και η ΕΡΤ τέτοια βαρύτητα
και κύρος που πολύ δύσκολα κάποιος θα σκέπτεται ότι μπορεί να παρέμβει».  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια