Νίκησε και τη Λιθουανία η Εθνική: 67 - 62

Με όπλο της την άμυνα, η Εθνική ομάδα επικράτησε 67-62 της Λιθουανίας σε φιλική αναμέτρηση και ολοκλήρωσε το τουρνουά Ακρόπολις με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Η Εθνική έβγαλε ενέργεια και πάθος στην άμυνα, με συνέπεια να προηγηθεί 12-3, ενώ λίγο αργότερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέρασε στο ματς σε θέση "3" και εν συνεχεία, μόλις μπήκε ο Στράτος Περπέρογλου, έγινε "τεσσάρι".
Δύο συνεχόμενα τρίποντα των Λιθουανών έριξαν τη διαφορά και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ, ώσπου το φινάλε του ημιχρόνου τις βρήκε ισόπαλες 31-31.
Το ισορροπημένο τρίτο δεκάλεπτο σημαδεύτηκε από την άνοδο του Αντετοκούνμπο, ενώ στο τέταρτο, τα τρίποντα του Γιόνας Μασιούλις δεν έφταναν για να ανατρέψουν τα δεδομένα, με αποτέλεσμα η Εθνική να επικρατήσει 67-62.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φανέρωσε μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ και στα σουτ από την περιφέρεια, ενώ καταγράφηκαν και αρκετές χαμένες βολές, ωστόσο η νίκη ήρθε χάρη στην καλή άμυνα και τα πολλά λάθη των αντιπάλων.
Πρώτος σκόρερ της Εθνικής αναδείχθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης με 14 πόντους, ο Αντετοκούνμπο προσέθεσε άλλους 10 και μάζεψε 6 ριμπάουντ, ενώ ο Σπανούλης έμεινε στους 3 πόντους.
Να σημειωθεί ότι ο Σπανούλης αποχώρησε στα μισά της τέταρτης περιόδου με χτύπημα στο πρόσωπο και τελικά του τοποθετήθηκαν ράμματα, ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 31-31, 49-46, 67-62
Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 8 (6ρ), Ζήσης 5 (3ασ), Σπανούλης 3 (3ασ), Καλάθης 9, Περπέρογλου 4, Σλούκας 7, Αντετοκούνμπο 10 (6ρ), Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης.
Λιθουανία (Καζλάουσκας): Καλνιέτις, Γκάιλους 2, Ματσιούλις 15, Σεϊμπούτις 4, Καβαλιάουσκας 6, Γιανκούνας 7π, Γιαβτόκας, Βαλαντσιούνας 13 (11ρ), Κουζμίνσκας 6, Μιλάκινς 5, Γκουντάιτις, Λεκαβίτσιους 4.
Με στοιχεία από contra.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια