Τα διλήμματα του Αλέξη...

Mε κεντρικό δίλημμα «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης για πρωθυπουργός;» και με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη γραμμή της καμπάνιας ετοιμάζεται η προεκλογική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ - μια αντεπίθεση, που αναμένεται να ξεκινήσει μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με...
κορυφαίο κομματικό στέλεχος, η συνδιάσκεψη θα σηματοδοτήσει και το τέλος της εσωστρέφειας μετά τη διάσπαση του κόμματος και θα ανοίξει τον δρόμο για την «φυγή προς τα εμπρός» με πρώτο στόχο την επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά το ίδιο στέλεχος, και όπως προκύπτει και από τα στοιχεία των πρώτων δημοσκοπήσεων, η συσπείρωση του κόμματος αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα χαμηλή, μόλις περί το 50%, η Κουμουνδούρου όμως θεωρεί ότι πρόκειται για εικόνα αναστρέψιμη μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες και σημειώνει ότι παρά το μούδιασμα και την αμηχανία οι αποστασιοποιημένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν στραφεί σε άλλα κόμματα. Ενδεικτικά επ' αυτού θεωρούνται και τα πρώτα στοιχεία για την επιρροή του νέου κόμματος Λαφαζάνη με τους εκλογικούς επιτελείς της Κουμουνδούρου να εκτιμούν ότι μόλις το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται στη Λαϊκή Ενότητα. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι από το 36% που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη, η Λαϊκή Ενότητα αποσπά μόνο το 3,6%.

Με βάση τις εκτιμήσεις αυτές η προεκλογική στρατηγική της Κουμουνδούρου θα στοχεύει ευθέως προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τις επόμενες ημέρες αναμένεται σφυροκόπημα της Νέας Δημοκρατίας με καίρια προγραμματικά και πολιτικά ερωτήματα - ερωτήματα, που αφορούν το τί θα πράξει η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Ανάμεσα στα ερωτήματα αυτά θα είναι το εάν θα καταργήσει τη ρύθμιση για τι 100 δόσεις που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αν θα επανέλθει το 5ευρω στα νοσοκομεία, εάν θα ξανακλείσει η ΕΡΤ κι εάν θα εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια