Δευτερολογία Τσίπρα: Δε θα αφήσουμε το παρελθόν να επιστρέψει (βίντεο)

Το δίλημμα των εκλογών όπως ο ίδιος κι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να το θέσουν στην κοινωνία έβαλε οΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ στη δευτερολογία του στην Πανελλαδική Σύσκεψη του κόμματος, δίλημμα που το όρισε ως "παλιό εναντίον νέου", με το "νέο" να εκπροσωπείται από το ΣΥΡΙΖΑ και το "παλιό" από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ αλλά και το Ποτάμι.
Αυτές τις τρεις εβδομάδες θα οργανωθούμε για να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν να επιστρέψει τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του στην Πανελλήνια Σύσκεψη του κόμματος του κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το πολιτικό κατεστημένο θέλει να κάνει πράξη την αριστερή παρένθεση, «μια παρένθεση επτά μηνών για να ξεπλυθούν αμαρτίες 40 χρόνων» και πρόσθεσε: «αυτό δεν θα τους περάσει».
«Θα οργώσουμε την Ελλάδα, για να μην επιστρέψει το παλιό, για να μην αφήσουμε στη μέση την ελπίδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε χρέος να προστατέψουμε τη χώρα από αυτό», για να προσθέσει ότι τώρα το παλιό πολιτικό σύστημα σήμερα καμουφλάρεται, φορώντας την «προβιά» της ήρεμης δύναμης, του μεσαίου χώρου, για να επιστρέψει όμως με χειρότερους όρους για το λαό.
Ο Αλέξης εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με «του στυλοβάτες του παλιού συστήματος». Άφησε, δε, αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μιλώντας για πρώην «αρχηγό των Κενταύρων». Για τα ντιμπέιτ που ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη, με το απαράμιλλο ύφος του, ότι μου ζητάει ντιμπέιτ. Ακου λέει; Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και όσα θέλει και όποτε θέλει. Γιατί, εμείς, και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο κριτήριο του λαού». 
Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φορτωθεί όλες τις αμαρτίες όλων των προηγούμενων, ούτε αποδέχεται τη θεωρία «όλοι ίδιοι είναι». «Μπορεί να αναγκαστήκαμε σε συμβιβασμό με την Ευρώπη, αλλά δεν θα συμβιβαστούμε με όσους οδήγησαν σε αυτήν τη θέση το λαό, εντός Ελλάδας» πρόσθεσε. 
Το Οχι είναι το γαμώτο του ελληνικού λαού
«Μας τιμάει και είμαστε περήφανοι που δώσαμε τη δυνατότητα αυτό το "γαμώτο" του ελληνικού λαού, για τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 62 χρόνια να εκφραστεί με το "όχι" και το 62% του δημοψηφίσματος», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι από αύριο θα μιλάει «με τη γλώσσα της μάχης».
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύεται η εικόνα ενός κόμματος σε αποσύνθεση που δεν μπορεί να δώσει τη μάχη αλλά, όπως σημείωσε, η πραγματικότητα που αναδείχθηκε από τη χθεσινή και σημερινή διαδικασία είναι διαφορετική.
«Δεν θα τους αφήσουμε να τους περάσει. Σας καλώ σε αυτή την εκλογική αντιπαράθεση. Οι αντίπαλοί μας έχουν μια συγκεκριμένη στρατηγική συσκότισης των πολίτικων μηνυμάτων. Το μήνυμά τους είναι πως "όλοι το ίδιο είμαστε"», είπε, τονίζοντας ότι «επί 40 χρόνια δημιούργησαν αυτό το κράτος της διαφθοράς» και ότι «οι αμαρτίες 40 χρόνων δεν συγκρίνονται με τους επτά μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διερωτήθηκε: ΑΝ αύριο οδηγηθούμε πίσω. Μας λέει η ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης ότι επτά μήνες γυρίσατε τη χώρα πίσω και εμείς έχουμε να επιδείξουμε ένα πρόγραμμα φιλολαϊκών μεταρρυθμίσεων. Τι θα κάνει; Θα τα πάρει πίσω; Θα κλείσει ξανά την ΕΡΤ; Τις 100 δόσεις; το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση;».
Για τα ψηφοδέλτια
Αναφερόμενος στο θέμα των ψηφοδελτίων, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει σταυρός προτίμησης και ότι ως εκ τούτου η κατάρτιση της λίστας παίζει έναν καθοριστικό ρόλο και στην προτεραιότητα εκλογής των υποψηφίων. «Έχουμε μια ευκαιρία - δεν θα την επιλέγαμε αλλά μας δίνεται μετά το δυσάρεστο γεγονός της αποχώρησης από το κόμμα συντρόφων που είχαν εκλεγεί βουλευτές στις 25 Γενάρη - να έχουμε σε αυτές τις εκλογικές λίστες και κάποιους που θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν και κάποιοι που θα έχουν λιγότερες».
Οι δυνατότητες που έχουμε, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι με μια μεγαλύτερη άνεση κυρίως στις τοπικές κοινωνίες να ψάξουμε να βρούμε τους ανθρώπους εκείνους που κατά γενική ομολογία και τεκμήριο των τοπικών κοινωνιών είναι αριστεροί, όχι γιατί έχουν κατ' ανάγκη μια σφραγίδα αριστερή αλλά γιατί είναι αριστεροί σε επίπεδο ηθικής, εντιμότητας, αξιοσύνης, ικανότητας. Έχουμε, σημείωσε, και τη δυνατότητα να βρούμε και τους ανθρώπους εκείνους που δεν συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια.
Στο σημείο αυτό, ο απερχόμενος κι υποψήφιος πρωθυπουργός είπε ότι «τις τελευταίες μέρες έχω γίνει δέκτης πάρα πολλών αιτημάτων (δεν θα αξιολογήσω, σημαντικών ανθρώπων), για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. Εγώ έχω μια αρχή και σας ζητώ να την υιοθετήσουμε: όποιος έρχεται και μου ζητάει να έχει εκλόγιμη θέση δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια. Όποιος έρχεται κα μου ζητάει να έχει θέση στη βάση, να μπούμε μαζί να βοηθήσουμε σαν στρατιώτες για να πετύχει αυτό το εγχείρημα θα έχει θέση και σε εκλόγιμη θέση», είπε δεχόμενος παρατεταμένο χειροκρότημα. «Από τα παθήματα μας, να μάθουμε», είπε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «φτάνουν πια τα σταριλίκια, αρκετά πια με τους σταρ, να βάλουμε μπροστά τους έμπειρους ανθρώπους, τους άξιους, να δώσουμε τη μάχη της αριστεράς, για τη χώρα, την κοινωνία».
Δείτε το σχετικό βίντεο:
.koutipandoras.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια