Η Ν.Δ., ο Καμμένος και το Κούγκι...

Αφησε τον Αλ. Τσίπρα κι έπιασε τον Πάνο Καμμένο. Περί τη Ν.Δ. ο λόγος, η οποία στο χθεσινό σημείωμά της ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον πρόεδρο τωνΑΝ.ΕΛΛ., αφήνοντας τον πρόεδρό της Β. Μεϊμαράκη να...
εξαπολύει βολές κατά του Αλ. Τσίπρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης, παρότι αγωνίστηκε σθεναρά ώστε να μη γίνουν οι εκλογές στις 20 αλλά στις 27 Σεπτεμβρίου, άρχισε πρώτος από όλους τους αρχηγούς τις προεκλογικές περιοδείες, ξεκινώντας χθες από την Εύβοια.

Στις 8 το βράδυ μίλησε στην πρωτεύουσα του νομού, τη Χαλκίδα.

Οι βολές της ΝΔ. κατά τωνΑΝ.ΕΛΛ. και προσωπικά του Π. Καμμένου έχουν έναν προφανή στόχο: την εξαφάνιση, ει δυνατόν, του κόμματος του Π. Καμμένου και πάντως την μη είσοδό του στη νέα Βουλή, ούτως ώστε η πλειονότητα των ψηφοφόρων του να επιστρέψει στις αγκάλες της Συγγρού.

Το γεγονός εξάλλου ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει αφήσει ανοιχτό μόνο το ενδεχόμενο να συνεργαστεί και πάλι με τους ΑΝ.ΕΛΛ., εντάσσοντας όλα τα υπόλοιπα κόμματα στο παλαιό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, κάνει την επιθυμία της έως χθες αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμη πιο ισχυρή.

Ετσι, στο χθεσινό non paper υπό τον τίτλο «κολλημένος με την εξουσία ξέχασε το Κούγκι», Καμμένος και Τσίπρας εντάσσονται στο ίδιο κάδρο, αφού αναφέρεται ότι «για χάρη της εξουσίας, ο κ. Καμμένος ξεχνά όλες του τις διακηρύξεις, τις μεγαλοστομίες και το… Κούγκι! Απλώς μοιράζει υποσχέσεις εκμεταλλευόμενος το αξίωμα που ο συνεταίρος του τού χάρισε στο υπουργείο Αμυνας, προσπαθώντας να υφαρπάσει τις ψήφους των στρατιωτικών και του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου».

Βεβαίως, επειδή ο έτερος και βασικός στόχος της ΝΔ. είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, ο κ. Τσίπρας δεν θα παραμείνει στο απυρόβλητο ούτε μία μέρα, οι επιθέσεις εναντίον του είναι επαναλαμβανόμενες.

Ο Β. Μεϊμαράκης έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Παράλληλα η Ν.Δ. θα παίζει με το «εμπρός» και το «πίσω», υπονοώντας ότι είναι εκείνη η μόνη που μπορεί να οδηγήσει μπροστά τη χώρα.

Το καρφί και το πέταλο
Ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Χαλκίδα
Ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Χαλκίδα Ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Χαλκίδα |  

Η τακτική που όλα δείχνουν ότι έχει επιλεγεί να ακολουθήσει η ΝΔ. είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Ο πρόεδρός της συνέχισε και χθες την πρόσκληση συνεργασίας προς όλα τα κόμματα που στήριξαν το τρίτο Μνημόνιο, του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου.

«Πέρασαν οι εποχές που μονοκομματικές κυβερνήσεις και “σωτήρες” μπορεί να έδιναν από μόνοι τους λύσεις. Απαιτείται από τη συνθετότητα των προβλημάτων, η οποία υπάρχει, την πολυπλοκότητα, να μπορούμε να συζητάμε οι πολιτικές δυνάμεις, να συνεννοούμεθα, να έχουμε την απαραίτητη συναίνεση και μετριοπάθεια για να βρίσκουμε τις λύσεις», είπε μετά από συνάντησή του με τους δημάρχους Θήβας, Αλιάρτου και Ορχομενού, καθώς και με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Στην τελευταία του συνέντευξη (ALPHA) στο ερώτημα τι θα κάνειΑΝ ο Αλ. Τσίπρας του ζητήσει συνεργασία μετά τις εκλογές απάντησε: «Εμείς είχαμε πει ότι και τώρα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με τον κ. Τσίπρα για μια κυβέρνηση συνεργασίας. Αρα, πολύ περισσότερο μετά τις εκλογές».

Νωρίτερα, πάντως, δεν είχε αποφύγει να κατηγορήσει και πάλι τον πρωθυπουργό για «καθεστωτικές αντιλήψεις», ότι είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα και σε ό,τι αφορά τις εκλογές, επιχείρησε να τον εντάξει στις «μνημονιακές δυνάμεις».

Υπερασπίστηκε πάντως τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρώην αρχηγό τουΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλο λέγοντας πως «ήταν το φρένο σε πολλές αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν για να μειωθεί η σπατάλη η κρατική και δεν έγιναν για να εξοικονομήσουμε πόρους».

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια