2η Ημέρα της εκστρατείας που πραγματοποιεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Εκστρατεία με σύνθημα «ΑΠ-ΟΧΤΩ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»


Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας έχουν την τιμή να φιλοξενούνε τη δεύτερη ημέρα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, τo δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη. Ο κ. Λαμπάκης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1955. Το 1974  εισήχθη στη Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, από την οποία και αποφοίτησε το 1978, ενώ πέτυχε την εισαγωγή του στο μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Αθηνών. Το 1979 πέρασε επιτυχώς τα 24 μαθήματα του ανωτέρω μεταπτυχιακού και εισήλθε στην Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  απ΄όπου αποφοίτησε  την 29.6.1982 και στην  συνέχεια ενεγράφη ως ασκούμενος δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο  Αλεξανδρούπολης. Από το 1984 ασκεί δικηγορία σε Ποινικά, Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια.
Διετέλεσε γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης την τριετία 1996-1999 και εξελέγη Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης δύο φορές (το 2002 και το 2005, ενώ αποφάσισε να μην συμμετάσχει περαιτέρω σε άλλη διαδικασία εκλογής, λόγω της ενασχόλησής του με την τοπική αυτοδιοίκηση).
Το 2006 δημιούργησε την δημοτική παράταξη  «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ», διεκδικώντας τον  Δήμο Αλεξανδρούπολης, κατά τις δημοτικές εκλογές Οκτωβρίου 2006. Μετά 4 έτη στην ελάσσονα αντιπολίτευση του Δήμου, συμμετείχε με την άνω παράταξη στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 τις οποίες και κέρδισε. Από την 01/01/2011 είναι Δήμαρχος στο νέο Διευρυμένο Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Το 2002, εξέδωσε την εφημερίδα «ΝΟΜΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ» του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και το 2007 εξέδωσε την εφημερίδα «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ» της ομώνυμης δημοτικής παράταξης. Αρθρογράφησε στις άνω εφημερίδες ως και στις τοπικές εφημερίδες της Θράκης, συγγράφοντας συνολικά 110 άρθρα επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου.
Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Μιχαλακάκου-Λαμπάκη, επίσης δικηγόρο και έχει δύο παιδιά, την Άντα, η οποία είναι δικηγόρος και τον Κωνσταντίνο, που είναι φοιτητής Νομικής.


Κείμενο από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών:


«Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Είναι φαινόμενο διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνίες και κοινωνικές τάξεις, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, το βαθμό πολιτικής σταθερότητας, τον πολιτισμό ή τη θρησκεία.
Η βία κατά των γυναικών αποτελεί έκφραση της ιστορικά διαπιστωμένης ανισότητας στις σχέσεις ισχύος μεταξύ ανδρών και γυναικών, που οδήγησε στην κυριαρχία των ανδρών επί των γυναικών και στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, με αποτέλεσμα τη παρεμπόδιση της ανάπτυξής τους. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη.

Ως εκ τούτου, θεωρώ ευθύνη και υποχρέωση όλων μας να μην κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας, να καταγγέλλουμε και να αποτρέπουμε την εκδήλωσή του. Για έναν κόσμο ουσιαστικά καλύτερο, για κοινωνίες πραγματικά πολιτισμένες που σέβονται την ανθρώπινη υπόσταση και τις ανθρώπινες αξίες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια