Η γιορτή του RUN GREECE Αλεξ/πολης έκανε ρεκόρ συμμετοχών κινητοποιώντας 2500 κατοίκους-δρομείς και προβάλλοντας την ποιότητα της πόλης

Δελτίο τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του RUN GREECE Αλεξ/πολης
Η Αλεξ/πολη ήδη μετρά αντίστροφα για το 3ο RUN GREECE που θα γίνει στις 25/9/2016, αλλά μέχρι τότε έχει να κάνει τον απολογισμό της πετυχημένης Κυριακάτικης διοργάνωσης. Αύξηση 40% στις συμμετοχές (από 1800 σε 2500), χιλιάδες κόσμος ως θεατές, χαρούμενη ατμόσφαιρα σε όλη τη διαδρομή (με συγκροτήματα και μπάντες ) και «καθαροί» δρόμοι με την καθοριστική παρέμβαση της Τροχαίας , αλλά και του Δήμου.
Τα θετικά αποτελέσματα θα φανούν, όπως και πέρυσι, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Σε ατομικό επίπεδο, η βελτίωση της επίδοσης θα παραμείνει ως στόχος σε μεγάλη μερίδα δρομέων, περιμένοντας τον επόμενο αγώνα, όπως και η αλλαγή του τρόπου ζωής σε μεγάλο ποσοστό των  συμμετεχόντων, βάζοντας τον αθλητισμό στην καθημερινότητα του.
Στο επίπεδο  πόλης, με την αύξηση της επισκεψιμότητας της και την οικονομική «ένεση» που φέρνει σ’ αυτήν , όπως και  την μεγάλη προβολή με τα μέσα ενημέρωσης , σε όλη την Ελλάδα και στις γύρω χώρες. 
Στο επίπεδο των πολιτών που διασκέδασαν ως θεατές με το όμορφο θέαμα. Επίσης στην αίσθηση της τακτοποιημένης πόλης που έδωσε την καλύτερη αίσθηση σε όλους.
Με τη βελτίωση του επιπέδου  συνεργασίας, μεταξύ φορέων της πόλης, υπηρεσιών, εθελοντικών ομάδων, σωματείων και ατόμων. Η εκπαίδευση κάποιων εκατοντάδων ανθρώπων να συνεργάζονται μεταξύ τους, δημιουργεί ένα χρήσιμο δυναμικό για την δημιουργία «θετικών» δράσεων, επ’ ωφελεία όλης της πόλης.
Εμφάνιση _ALE2774.jpg
Στα αθλητικά σωματεία, που αποτελούν ένα ασφαλές και γόνιμο περιβάλλον για τη νέα γενιά, αυξάνοντας τον αριθμό των αθλούμενων μελών τους και ειδικά των παιδιών μας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, το RUN GREECE Αλεξ/πολης, αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο μαζικό αθλητικό γεγονός, σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα (πλην Θεσ/νίκης).
Φέτος οι συμμετέχοντες, εκτός των Αλεξ/πολιτών, προέρχονταν από όλη τη Θράκη, αλλά και τη Μακεδονία, έως και την Ήπειρο, όπως και τις γείτονες χώρες, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Παρουσιαστής του αγώνα, όπως και πέρυσι, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος της επιτροπής αγώνων εκτός σταδίου και γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Μαμουζέλος.
Τις δύο εκκινήσεις πραγματοποίησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης (ο οποίος και έτρεξε στα 5000μ), ενώ τον αγώνα τίμησε με την παρουσία του ο Γεν.Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής. Από πλευράς ΣΕΓΑΣ στον αγώνα βρέθηκαν και το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Μακεδονίας και Θράκης, Πασχάλης Μπούμπας.
Στα 10.000 μέτρα:
Στους άνδρες επικεφαλής τέθηκε από την εκκίνηση ο Γιώργος Κατάκαλος (ΟΚΑ Καβάλας) και τερμάτισε σε 35.22 καταρρίπτοντας την περσινή επίδοση του Απόστολου Γκάτζιο με 37.41. Την δεύτερη θέση πήρε ο Δημήτρης Βογιατζής με επίδοση 37.19 και τρίτος ο Κωνσταντίνος-Μάριος Δεληγιώργης με 38.21.
Ένα νέο ρεκόρ επίσης δημιούργησε η Μαργαρίτα Ντίνα (ΣΠΑΚ Νεάπολης) τερματίζοντας σε 41.34 καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ της Λητούς Καλογιάννη με 49.42. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε Μάρθα Παπαζαχαρία με χρόνο 47.06 και Τρίτη η Κυριακή Τάρρου 47.39.
Στα 5.000 μέτρα:
Και εδώ «έσπασαν" τα ρεκόρ της διαδρομής στην Αλεξανδρούπολη (ρεκόρ αγώνων) τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.
Ο Μάριος Αποστολίδης από την Κύπρο, ντουμπλάρισε τις νίκες του, αφού μετά την περσινή νίκη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και φέτος. Με την φετινή του επίδοση κατέρριψε το περσινό του ρεκόρ (17.06) και τερμάτισε σε 16.33. Με επίδοση 17.37 τερμάτισε στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Ριζωνάκης και τρίτος ο Σαλί Τσιτάκ με 18.25.
Στις γυναίκες η Ερμιόνη Χασκή πέτυχε επίδοση 22.08 και σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην απόσταση της Αλεξανδρούπολης που κατείχε από τον περσινό αγώνα η Φωτεινή Σκαρλάτου με 23.17, η οποία φέτος τερμάτισε στην τρίτη θέση με 24.01 και δεύτερη η Χρυσούλα Θεοχαρίδου. 23.33.

Εμφάνιση _ALE2981.jpg
Η παρουσία των συνεργαζόμενων φορέων, ομάδων του αγώνα ήταν:
Η Περιφέρεια Αν.Μακ.Θράκης, η Αντιπεριφέρεια Έβρου και ο Δήμος Αλεξ/πολης, ήταν οι επίσημοι συνδιοργανωτές, μαζί με το ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Μακ.Θράκης.
Οι εκπρόσωποι του μεγάλου χορηγού, της WIND, στο τέλος του αγώνα παρέδωσαν επιταγή 2000 ευρώ, στην Πρόεδρο του συλλόγου καρκινοπαθών ΣΥΝΕΧΙΖΩ, Τασούλα Σπυρίδου, δείχνοντας έτσι την φιλανθρωπική όψη του αγώνα.
Η Τροχαία Αλεξ/πολης, έδωσε τον καλύτερο της εαυτό τις τελευταίες μέρες, οργανώνοντας την ασφάλεια του αγώνα, με την απομάκρυνση των οχημάτων σε ολόκληρη την διαδρομή και την τοποθέτηση αστυνομικών στα καίρια σημεία της. Βοήθεια πρόσφερε και η εταιρεία οδικής βοήθειας Καραγιωργάκης.
Η 12η Μεραρχεία μόνιμη συνεργάτης των μεγάλων αθλητικών γεγονότων στην περιοχή, παραχώρησε απαραίτητα υλικά για την επιτυχία του αγώνα, όπως και ανθρώπινο δυναμικό.
Το ΕΚΑΒ, το Νοσοκομείο, η Ιατρική ομάδα και οι δεκάδες διασώστες του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για άλλη μια φορά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.
Ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξ/πολης, για την παροχή υλικών.
Οι Εθελοντικές ομάδες, αλλά και πολλοί μεμονωμένοι πολίτες, που συνεργάσθηκαν στο Εθελοντικό κομμάτι, ξεπερνώντας τις 150 ατομικές παρουσίες, ήταν η «ψυχή» του αγώνα και βρισκόταν σε κάθε σημείο της διαδρομής, αλλά και συμμετείχαν στην προετοιμασία του αγώνα. Όπως και πέρυσι θα τιμηθούν σε ειδική τελετή, από την Τράπεζα Εθελοντών του Εθνικού.
Εμφάνιση _ALE2927.jpg
Αναλυτικά αναφέρουμε τις ομάδες: Καρκινοπαθών ΣΥΝΕΧΙΖΩ, Σύλλογος Αιμοδοτών, ΕΠΟΦΕ (Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου), Δίκτυο Δασοπροστασίας Έβρου, Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Μεγάλη και η συμμετοχή φοιτητών από τα τοπικά Πανεπιστήμια, στο Εθελοντικό κομμάτι του αγώνα.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο τμήμα Ποδηλατών του Εθνικού, που προστάτευαν την ασφάλεια της κούρσας, με την συνεχή κίνηση τους, σε όλη τη διαδρομή. Στη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών και σε μεμονωμένους μοτοσυκλετιστές, που προηγούνταν των αγωνισμάτων, αλλά και μετακινούσαν ιατρούς και διασώστες. Επίσης σε πολίτες της Αλεξ/πολης που «δάνεισαν» τα αυτοκίνητα τους για χάρη των αναγκών του αγώνα.
Οι κριτές στίβου του συνδέσμου Θράκης, με την εμπειρία και τη γνώση τους, για ακόμη μια φορά αποτέλεσαν εγγύηση για την προστασία του αγώνα.
Την μουσική επένδυση του αγώνα επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, ανέλαβε το Ωδείο Φαέθων, με νεανικά γκρουπάκια που έδιναν «αέρα» στους δρομείς και κρατούσαν συντροφιά τους φιλάθλους, όπως και η ERGO Ασφαλιστική με μοντέρνα μουσική.
Πριν τις εκκινήσεις, ο πολιτιστικός σύλλογος, Baila Conmigo και η Ακαδημία Dance Art, έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην ατμόσφαιρα με λάτιν μουσική και χορό.
Εμφάνιση _ALE3058.jpg
Στις απονομές βοήθησαν κορίτσια του συλλόγου Ακριτών, φορώντας παραδοσιακές Θρακικές στολές.
Μεγάλη η συμβολή του προσωπικού των σχολείων της πόλης και της Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Έβρου, που παρακίνησε τους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές και αποτελούν το αθλητικό μέλλον της περιοχής, αλλά και της χώρας.
Ιδιαίτερο σημείο του αγώνα, η οργανωμένη συμμετοχή στον παιδικό αγώνα του σωματείου ΑΜΕΑ, Κότινος, με παιδιά και γονείς, που κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών.
Τον παιδικό αγώνα τίμησε και φέτος η Ολυμπιονίκης του Τριπλούν, Πηγή Δεβετζή, που παρακινούσε τους μικρούς αθλητές, ενώ μαζί της ήταν και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης των 100μ,στις Νεάνιδες, Νάνσυ Ευστρατιάδου. Οι δύο πρωταθλήτριες την παραμονή του αγώνα έπαιξαν τα παιχνίδια KIDS ATHLETICS του ΣΕΓΑΣ μπροστά στο Νομαρχείο, όπου και μοίρασαν αυτόγραφα.
Πρωταρχικό όμως παράγοντα για την επιτυχία του αγώνα αποτέλεσε η έμπειρη ομάδα του ΣΕΓΑΣ, που βρέθηκε στην Αλεξ/πολη, υπό τις οδηγίες του υπευθύνου του Μαραθωνίου της Αθήνας, Μάκη Ασημακόπουλου και φυσικά η καθοριστική συμμετοχή του ΜΓΣ Εθνικού. Το ανθρώπινο δυναμικό του ΜΓΣ Εθνικού, το τμήμα στίβου του συλλόγου και η ομάδα του Running team Ethnikosδιεκπεραίωσε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και εκτέλεσης του αγώνα. Η εμπειρία και η εκπαίδευση από το πρώτο RUNGREECE, αλλά και η αυταπάρνηση της οργανωτικής ομάδα του Εθνικού, στις δύσκολες συνθήκες ενός αγώνα υψηλών απαιτήσεων, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Θυμίζουμε ότι παράλληλα με την προετοιμασία της διοργάνωσης, σε διπλανή αίθουσα του Νομαρχείου, διεξήχθη το 1ο Συνέδριο του ΜΓΣ Εθνικού, με ιστορική αναδρομή των 88 ετών του σωματείου, φωτογραφική έκθεση, αλλά και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις πάνω στην οργάνωση του Εθνικού. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την δημιουργία του οράματος, της επόμενης γενιάς αθλητών, προπονητών και στελεχών.
Μεγάλη και η συμβολή των τοπικών και Πανελληνίων ΜΜΕ που πρόβαλαν τον αγώνα και βοήθησαν στην ενημέρωση των πολιτών.
Σε όλους όσους βοήθησαν και στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο στη επιτυχία του 2oυ RUNGREECE Αλεξ/πολης, ένα ευχαριστώ είναι το λιγότερο, όμως για το επίπεδο εθελοντισμού που υπάρχει στον αθλητισμό, αυτό θεωρείτε απαραίτητο.

Ραντεβού στον 3ο αγώνα της Αλεξ/πολης, στις 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του RUN GREECE Αλεξ/πολης
Κώστας Πατερόπουλος
Τεχνικός Διευθυντής
Αντιπρόεδρος ΜΓΣ Εθνικού Αλεξ/πολης 

(πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ στο συμπιεσμένο αρχείο: στο http://we.tl/ShdKwis1Ti )

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια