Έπιπλα Κουζίνας: Ντουλάπια κουζίνας για λειτουργικότητα και στυλ!


Όταν κάποιος χτίζει ένα σπίτι ένα συχνό πρόβλημα επιλογής είναι η ένδυση της κουζίνας. Συγκεκριμένα τα ντουλάπια κουζίνας είναι ένα θέμα δύσκολο για τον καθένα καθώς υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από υλικά και χρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον χώρο σας.
Ας μιλήσουμε για τα υλικά…
Τα εσωτερικά κατασκευάζονται αποκλειστικά από μελαμίνη που είναι ανθεκτικό υλικό. Μπορεί να αντέξει σε κάθε θερμοκρασία και να είναι ειδική επεξεργασία. Ένα τέλειο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί από ένα καλό μηχάνημα κοπής δε δέκατα του χιλιοστού. Δηλαδή ένας παραδοσιακός ξυλουργός βρίσκεται σε δύσκολη θέση και θα κάνει περισσότερο χρόνο για την εργασία του από κάποιον που έχει μηχανή κοπής για πάγκους και όχι μόνο.
Το ξύλο οξιάς είναι πού καλή επιλογή για τα ντουλάπια σας γιατί δίνει και στυλ στην κουζίνα σας από το χρώμα και μόνο. Είναι το ξύλο με την μεγαλύτερη χρήση στην αγορά για τα έπιπλα του σπιτιού και ιδιαίτερα για ντουλάπια κουζίνας.
Οι μεταλλικές κατασκευές από την άλλη δίνουν στον χώρο την απαραίτητη αισθητική καθώς είναι μοντέρνα σχέδια και απαιτούν υψηλές προδιαγραφές.
Από ένα είδος βελανιδιάς μπορεί και εξάγεται το ξύλο για χρήση στα έπιπλα κουζίνας Διατίθεται σε πολλές εφαρμογές και είναι μεταξύ σκούρου και ανοιχτού χρώματος.
Το ξύλο της καστανιάς προσβάλλεται εύκολα από μύκητες και για αυτόν τον λόγο δεν προτιμάται από πολλούς στην κατασκευή επίπλων κουζίνας.
Το βασικό ξύλο που χρησιμοποιείται στην Βόρεια Ευρώπη είναι το κόκκινο σουηδικό πεύκο που πολτοποιείται κιόλας για να μετατραπεί σε χαρτί.
Το έλατο μπορεί να κοπεί εύκολα (αυτό φαίνεται και από τα Χριστούγεννα) και να βερνικωθεί. Είναι σχετικά φθηνό και οι προσφορές είναι μεγάλες.
Για ντουλάπια  κουζίνας μοντέρνα ή κλασσικά, εμπιστευθείτε τους ειδικούς της centrokitchen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια