ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΘΕΜΑ: Έγκριση  των όρων της προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνησης  ερευνητικής εργασίας   με   τίτλο «Διαχρονική εκτίμηση και μοντελοποίηση της παράκτιας μορφολογίας στο ιζηματικό κελί του υγροβιότοπου του δέλτα του Έβρου για χρήση σε εφαρμογές διαδραστικών γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (PPGIS)» και ορισμός υπαλλήλων για
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος
Κύριοι  σύμβουλοι,  
όπως γνωρίζετε, το Δημοτικό Συμβούλιο με την 517/2015 απόφασή του:
    1. Ενέκρινε τον τρόπο εκτέλεσης της ανωτέρω περιγραφόμενης εργασίας μέσω προγραμματικής σύμβασης.  
    2. Ενέκρινε το προσχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης
    3. Ενέκρινε τη δημοσίευση ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για 15 ημέρες, με την οποία θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν σχετικά δικαιολογητικά.
    4. Εξουσιοδότησε το Δήμαρχο να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την ανάρτηση της ανακοίνωσης και του προσχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης, κατατέθηκαν δύο προσφορές, και ύστερα από
αξιολόγηση / συνεκτίμηση των επιστημονικών ομάδων επιλέχθηκε η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο Δήμος ήρθε σε επαφή με τον κύριο Μουτζούρη  Κων/νο, Καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών (Τομέας Υδατικών Πόρων, Υδραυλικών και Θαλασσίων Έγων), υπεύθυνο του εργαστηρίου Λιμενικών Έργων, με σκοπό τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το αντικείμενο που αναφέρεται στην 517/2015 απόφαση του ΔΣ     
   Η    ερευνητική   ομάδα   του   Μετσόβιου  Πολυτεχνείου  θα αποτελείται από διδακτικό προσωπικό του Μετσόβιου και συνεργάτες αυτού.  
   Θα   εποπτεύεται  από  δύο υπαλλήλους του Δήμου που θα οριστούν τώρα από το Δημοτικό Συμβούλιο και προτείνεται να είναι ο κ.  Πορτοκαλίδης Κων/νος, Χωροτάκτης – Πολεοδόμος, με αναπληρωτή του τον κ. Μαστορόπουλο Διονύση, Χωροτάκτη - Πολεοδόμο και  ο κ. Μάκρας Απόστολος, Δασολόγος με ειδίκευση σε γεωπληροφοριακά συστήματα, με αναπληρωτή του τον κ. Καδόγλου Κων/νο, Διοικητικό Υπάλληλο.
    Επιστημονικά  υπεύθυνος  από  το  Πανεπιστήμιο  θα είναι ο κ. Μουτζούρης Κών/νος, καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών (Τομέας Υδατικών Πόρων, Υδραυλικών και Θαλασσίων Έγων), υπεύθυνο του εργαστηρίου Λιμενικών Έργων.    Η  εξέλιξη  της  πορείας  του  προγράμματος  θα  γίνεται μέσω συναντήσεων στις οποίες θα συμμετέχει ο Δήμαρχος ή/και οι Αντιδήμαρχοι  Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Καινοτομίας Επιχειρηματικότητας, Αγοράς και Αθλητισμού,  οι παραπάνω δύο υπάλληλοι, ο επιστημονικά υπεύθυνος κ. Μουτζούρης Κων/νος και όσα μέλη της ερευνητικής ομάδας είναι απαραίτητα.
   Η  συνολική  διάρκεια  της  παρούσας  προγραμματικής σύμβασης ορίζεται  έως τις 30/12/2015. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα παραταθεί, η σύμβαση θα παραταθεί αντίστοιχα. Ο συνολικός  προϋπολογισμός  του προγράμματος  ανέρχεται στο πόσο των 120.000,00 ΕΥΡΩ με το ΦΠΑ.
   Το  Δημοτικό  Συμβούλιο  καλείται :  

1. Να εγκρίνει   την   προγραμματική  σύμβαση  για  την  εκπόνηση ερευνητικής εργασίας με τίτλο «Διαχρονική εκτίμηση και μοντελοποίηση της παράκτιας μορφολογίας στο ιζηματικό κελί του υγροβιότοπου του δέλτα του Έβρου για χρήση σε εφαρμογές διαδραστικών γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (PPGIS)» μεταξύ   του   Δήμου Αλεξανδρούπολης  και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με το συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος να ανέρχεται στο πόσο των 120.000,00 ΕΥΡΩ με το ΦΠΑ.
2. Να εγκρίνει   τους   όρους  της  προγραμματικής  σύμβασης  που επισυνάπτονται και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας
3.  Να εξουσιοδοτήσει  τον  κ.  Δήμαρχο  την  υπογραφή  της σχετικής σύμβασης εις βάρος των πιστώσεων του Κ.Α. 15.6474.001  του πρ/σμου του Δήμου.
4. Να ορίσει τους υπαλλήλους α) Πορτοκαλίδη Κων/νο με αναπληρωτή του τον κο Μαστορόπουλο Διονύσιο και β) Μάκρα Απόστολο, με αναπληρωτή του τον κο Καδόγλου Κων/νο, οι οποίοι θα εποπτεύουν την ανωτέρω προγραμματική σύμβαση.  
ΣΧΕΔΙΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «MARE NOSTRUM - BRIDGING THE IMPLEMENTATION GAP: FACILITATING CROSS-BORDER ICZM IMPLEMENTION BY LOWERING LEGAL-INSTITUTIONAL BARRIERS IN THE MSB / ΓΕΦΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΝΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΜΒΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»

ΘΕΜΑ
Διαχρονική εκτίμηση και μοντελοποίηση της παράκτιας μορφολογίας στο ιζηματικό κελί του υγροβιότοπου του δέλτα του Έβρου για χρήση σε εφαρμογές διαδραστικών γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (PPGIS)

Π/Υ: 120.000,00€
(συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

ΣτηνΑλεξανδρούπολη σήμερα, την ………..…………..του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2015, οιπαρακάτω συμβαλλόμενοι:
1. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη. Οδός Λ. Δημοκρατίας 306, ΑΦΜ 997712303,ΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, και εκπροσωπείται νόμιμα από το ΔΗΜΑΡΧΟ, κ. ΛΑΜΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ
2.ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΕΜΠ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΛΚΕ), νομίμως εκπροσωπούμενος από τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Σπύρο Μαυράκο,που στο εξής δε θα καλείται χάριν συντομίας «Αντισυμβαλλόμενος»,

λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις:
α)του άρθρου 100 του N.3852/10
β)την υπ’ αριθ. …… /2015 Απόφαση του ΔΣ Αλεξανδρούπολης,συμφωνούν, συναποδέχονται και συνομολογούν τα ακόλουθα:

AΡΘΡΟ 1
Νομική Βάση και Περιεχόμενο της Σύμβασης
1.1. Η παρούσα σύμβαση είναι προγραμματική και στηρίζεται στις διατάξεις του άρθρου100 του N.3852/10,
1.2. Η σύμβαση αυτή περιέχει δεκαπέντε (15) άρθρα που αναφέρονται αντίστοιχα σταεξής:
α. Νομική βάση και περιεχόμενο της σύμβασης
β. Προοίμιο - Αντικείμενο της σύμβασης
γ. Πόροι - προϋπολογισμός
δ. Χρηματοδότηση
ε. Περιγραφή των εργασιών που αναλαμβάνει ο ανάδοχος.
στ. Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης
ζ. Επιστημονικά υπεύθυνος του έργου
η. Δικαιώματα και υποχρεώσεις των συμβαλλομένων
θ. Όργανο Παρακολούθησης εφαρμογής της Σύμβασης
ι.Διαδικασία Παραλαβής Φάσεων και Συνόλου της ερευνητικής εργασίας
ια. Διάρκεια ισχύος της Προγραμματικής Συμβάσεως
ιβ. Ποινικές ρήτρες
ιγ. Πνευματικά δικαιώματα
ιδ. Τελικές διατάξεις
ιε. Τοπική Αρμοδιότητα Δικαστηρίων
1.2 Στη σύμβαση, προσαρτάται το Τεύχος Τεχνικών Δεδομένων (ΤΤΔ) που περιγράφει αναλυτικά το φυσικό αντικείμενο της ερευνητικής εργασίας με τρία (3) συνημμένα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ.

ΑΡΘΡΟ 2
Προοίμιο – Σκοπός
2.1.Η σύμβαση αυτή υπογράφεται για να επιτευχθεί η εκπόνηση ερευνητικής εργασίας με τίτλο «Διαχρονική εκτίμηση και μοντελοποίηση της παράκτιας μορφολογίας στο ιζηματικό κελί του υγροβιότοπου του δέλτα του Έβρου για χρήση σε εφαρμογές διαδραστικών γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (PPGIS)». Η ερευνητική εργασία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «MARE NOSTRUM - BRIDGING THE IMPLEMENTATION GAP: FACILITATING CROSS-BORDER ICZM IMPLEMENTION BY LOWERING LEGAL-INSTITUTIONAL BARRIERS IN THE MSB / ΓΕΦΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΝΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΜΒΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ», στο οποίο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι εταίρος.

2.2. Τα οφέλη που θα προκύψουν από το ερευνητικό πρόγραμμα είναι:
α) Η έρευνα και η ανάλυση της παράκτιας μορφολογίας της Αλεξανδρούποληςκαι
β) η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων φυσικών χαρακτηριστικών της.
Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τεκμηρίωση ειδικότερων τεχνικών μελετών (πχ προστασία ακτών, διάβρωση, ερημοποίηση, φυσικά φαινόμενα κλπ) καθώς και για την ανάπτυξηενός διαδικτυακού συμμετοχικού και διαδραστικού Ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Συστήματος (web-based participatory - PPGIS).

ΑΡΘΡΟ 3
Αντικείμενο της σύμβασης
Αντικείμενο της συγκεκριμένης ερευνητικής εργασίας, είναι η ανάλυση και η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων φυσικών χαρακτηριστικών της παράκτιας μορφολογίας της Αλεξανδρούπολης, ως στοιχεία ενός διαδικτυακού συμμετοχικού και διαδραστικού Ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Συστήματος (web-based participatory - PPGIS). Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών του Δήμου και της Διοίκησής του, συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο της διαφανούς διακυβέρνησης και στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στην Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης.


ΑΡΘΡΟ 4
Περιγραφή εργασιών
4.1 Το περιεχόμενο της ερευνητικής εργασίας, περιγράφεται στα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ 1, 2 και 3
4.2 Το συνολικό παραδοτέο της ερευνητικής εργασίας, θα αποτελείται από τρία μέρη:
  1. Κείμενο Ερευνητικής Εργασίας (βλέπε συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1)
  2. Δορυφορική εικόνα (βλέπε συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2)
  3. βάση δεδομένων (GIS) παράκτιας περιοχής Αλεξανδρούπολης (βλέπε συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3)

ΑΡΘΡΟ 5
Πόροι - Προϋπολογισμός
5.1. Η χρηματοδότηση της ερευνητικής εργασίας θα γίνει μέσω του προϋπολογισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έτος 2015 και 2016 (Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται κατά 90% από το Πρόγραμμα ENPI CBCMED).
5.2 Ο συνολικός προϋπολογισμός της εργασίας ανέρχεται στο ποσό των εκατόν είκοσιχιλιάδων Ευρώ πλέον ΦΠΑ (120.000€ με Φ.Π.Α.).
5.3 Ο προϋπολογισμός αυτός καλύπτει δαπάνες όπως αμοιβέςπροσωπικού, εξοπλισμό, μετακινήσεις, αναλώσιμα, λοιπά έξοδα και όποια άλλη δαπάνηκρίνει ο επιστημονικώς υπεύθυνος απαραίτητη για την υλοποίηση του προγράμματος.Δεν τίθεται περιορισμός για το επί μέρους κονδύλιο για ΤΑΞΙΔΙΑ στον αναλυτικό Π/Υ.

ΑΡΘΡΟ 6
Χρηματοδότηση
6.1 Η χρηματοδότηση θα καταβληθεί στονΑντισυμβαλλόμενοτμηματικά, ανάλογα με τηνπρόοδο υλοποίησης του προγράμματος, σύμφωνα με το εξής χρονοδιάγραμμα:
Α. 15% του συνολικού ποσού, ήτοι 18.000€ (με ΦΠΑ), με τηνυπογραφή της παρούσας Σύμβασης.
Β.15% του συνολικού ποσού, ήτοι 18.000€(με ΦΠΑ), με την κατάθεση των ΠΑΡΑΔΟΤΕΩΝ 1 &2
Γ.70% του συνολικού ποσού, ήτοι 84.000€(με ΦΠΑ), με την τελικήπαράδοση του έργου (ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ 1, 2 & 3).

6.2 Δεν τίθεται χρονικός περιορισμός για την απορρόφηση των επί μέρους κονδυλίων του προϋπολογισμού από το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων ΕΜΠ από την Επιτροπή Ερευνών του ΕΜΠ.

ΑΡΘΡΟ 7
Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης
Ο Αντισυμβαλλόμενος θα υποβάλει στο Δήμο Αλεξανδρούπολης τα παρακάτω Παραδοτέα, εντός των αντίστοιχων προθεσμιών:
  • Παραδοτέο 1 (μέχρι 30/11/2015):
Δορυφορική εικόνα υπερ-υψηλής ανάλυσης
(για τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2).
  • Παραδοτέο 2 (μέχρι 30/11/2015):
Η Βάση Δεδομένων παράκτιας περιοχής Αλεξανδρούπολης, όπως περιγράφεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3.
  • Παραδοτέο 3 (μέχρι 31/12/2015):
Η ερευνητική εργασία που αναφέρεται στα παραδοτέα καθώς και στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 στην Αγγλική και στην Ελληνική.

Σε περίπτωση που το πρόγραμμα MARE NOSTRUM παραταθεί, η Προγραμματική Σύμβαση θα παραταθεί αντίστοιχα.
ΑΡΘΡΟ 8
Επιστημονικά υπεύθυνος του έργου
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του έργου από την πλευρά του ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ είναι ο καθηγητής Κων/νος Μουτζούρης, Διευθυντής Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων, ο οποίος φέρει την ευθύνη για την ποιοτική και ποσοτική εκτέλεση του έργου.

ΑΡΘΡΟ 9
Δικαιώματα και υποχρεώσεις των συμβαλλομένων
9.1. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ αναλαμβάνει:
α. Να συνεργάζεται σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης με τον άλλο συμβαλλόμενο στηνυλοποίηση των προβλεπόμενων εργασιών και να παρέχει κάθε αναγκαία βοήθεια στοπλαίσιο του ρόλου και των δυνατοτήτων του για την ολοκλήρωση των προβλεπόμενωνστη σύμβαση αυτή.
β. Να διευκολύνει το προσωπικό που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση τουαντικειμένου της σύμβασης, στη συγκέντρωση των απαραιτήτων στοιχείων καιπληροφοριών.
γ. Να μεταβιβάσει προς τον ανάδοχο, που ορίζεται ως φορέαςεκτέλεσης, τα προβλεπόμενα ποσά για την υλοποίηση των έργων, σύμφωνα με όσααναφέρονται στα άρθρα 3 και 4 της παρούσας σύμβασης.
δ. Να ορίσει δύο (2) εκπροσώπους του για τη συμμετοχή τους στην Κοινή Επιτροπήπαρακολούθησης της σύμβασης του άρθρου 9 της παρούσης.
9.2. Ο ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ, αναλαμβάνει:
α. Την υποχρέωση να υλοποιήσει το αντικείμενο της ερευνητικής εργασίας, όπως αυτή περιγράφεται στο Τεύχος Τεχνικών Δεδομένων.
β. Να διαθέτει για το σκοπό αυτό το αναγκαίο προσωπικό και να συνεργάζεται μεειδικευμένους επιστήμονες, προκειμένου να διασφαλισθεί η αρτιότητα στην υλοποίησητου αντικειμένου της σύμβασης.
γ. Να ορίσει ένα (1) εκπρόσωπό του για τη συμμετοχή του στην Κοινή Επιτροπήπαρακολούθησης της σύμβασης του άρθρου 9 της παρούσης.
δ. Την ενημέρωση των μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του άρθρου 9 της παρούσης.

ΑΡΘΡΟ 10
Όργανο Παρακολούθησης της Σύμβασης
10.1.Για την παρακολούθηση υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης αυτής συστήνεται όργανο μετην ονομασία «Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης». Αποτελείται απότρία (3) μέλη, τα οποία ορίζονται ως εξής:
Δύο (2) μέλη ορίζονται από το ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ μαζί με τους αναπληρωτές τους και ένα(1) μέλος από τον ΑΝΑΔΟΧΟ, μαζί με τον αναπληρωτή του.
Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, οι συμβαλλόμενοι φορείς πρέπει νακοινοποιήσουν αμφίδρομα τα οριζόμενα από αυτούς μέλη της Κοινής ΕπιτροπήςΠαρακολούθησης.
10.2.Αντικείμενο της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης είναι τα εξής:
α. Η παρακολούθηση της τήρησης των όρων της προγραμματικής σύμβασης.
β. Η υποβοήθηση στην υλοποίηση του αντικειμένου της.
γ. Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος.
δ. Η επίλυση κάθε διαφοράς μεταξύ των συμβαλλομένων μερών, σχετικής με τηνερμηνεία των όρων ή την εφαρμογή της.
ε. Η παραλαβή των επιμέρους φάσεων και του συνόλου των εργασιών της σύμβασηςμετά την ολοκλήρωσή τους.
στ. Αποφασίζει για τυχόν τροποποιήσεις του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης τωναντικειμένων της σύμβασης, ανάλογα με την πορεία της σύμβασης.
ζ. Εγκρίνει την παράταση, με αιτιολογημένη και γραπτή Απόφαση, τη χρονικήδιάρκεια της προγραμματικής Σύμβασης και σύμφωνα με τους όρους αυτής.
10.3.Η Επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα και τα τρία (3) μέλη αυτής. ΟιΑποφάσεις της πρέπει να είναι αιτιολογημένες και λαμβάνονται με απόλυτηπλειοψηφία των μελών της.
10.4.Οι λοιπές λεπτομέρειες για τη λειτουργία της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησηςκαθορίζονται με Αποφάσεις της.

ΑΡΘΡΟ 11
Διαδικασία Παραλαβής Φάσεων και Συνόλου της ερευνητικής εργασίας
11.1.Η προθεσμία για την έγκριση των παραδοτέων της ερευνητικής εργασίας ορίζεταισε δέκα (10) ημέρες από την κατάθεσή τους για έγκριση στην Κοινή ΕπιτροπήΠαρακολούθησης.
11.2.Εάν η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης διαπιστώσει ελλείψεις, παραλείψεις ήαδυναμίες του ερευνητικού προγράμματος, θα συντάξει πρωτόκολλο παρατηρήσεωνεντός δέκα (10) ημερών από την παράδοση της κάθε φάσης. Ο ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣυποχρεούται, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ημερομηνίαπαραλαβής τους, να συμμορφωθεί με τις παρατηρήσεις της Κοινής ΕπιτροπήςΠαρακολούθησης, αναμορφώνοντας και παραδίδοντας τις φάσεις ή το σύνολο της ερευνητικής εργασίας αντίστοιχα, αφού εντάξει τις υποδειχθείσες βελτιώσεις σε ενιαίοκείμενο.
11.3.Σε περίπτωση παρόδου της δεκαήμερης προθεσμίας χωρίς τη σύνταξηπρωτοκόλλου παρατηρήσεων από την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης, τότε ταπαραδοτέα του έργου θα θεωρούνται ότι έχουν ανεπιφύλακτα παραληφθεί.

ΑΡΘΡΟ 12
Διάρκεια ισχύος της Προγραμματικής Συμβάσεως
12.1. Η συνολική διάρκεια της παρούσας προγραμματικής συμβάσεως ορίζεται έως τις 31.12.2015.
12.2. Η διάρκεια της σύμβασης μπορεί να τροποποιηθεί με αιτιολογημένη απόφαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της σύμβασης, αν αυτό επιβάλλεται από τοχρονοδιάγραμμα υλοποίησης του αντικειμένου της σύμβασης, με την προϋπόθεση να υπάρχει παράταση της ολοκλήρωσης του προγράμματος που χρηματοδοτεί τη συγκεκριμένη σύμβαση και πέραν τις 31.12.2015.


ΑΡΘΡΟ 13
Ποινικές ρήτρες
Ρητά συμφωνείται ότι σε περίπτωση παράβασης των όρων της παρούσαςΠρογραμματικής Σύμβασης από οποιονδήποτε των συμβαλλομένων μερών, αυτό θαοφείλει να καταβάλει στο άλλο μέρος τις κάτωθι ποινικές ρήτρες, οι οποίες συμφωνούνται ως εύλογες και δίκαιες:
α) Για κάθε ημερολογιακό μήνα υπέρβασης της συνολικής προθεσμίας πέρατος τωνεργασιών εκ μέρους του ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ, όπως ορίζεται στο άρθρο 6 της παρούσας Σύμβασης απόυπαιτιότητά του, ο ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣέχει την υποχρέωση να καταβάλει στον πρώτο συμβαλλόμενοΠοινική Ρήτρα ίση με χίλια Ευρώ (1.000€).
β) Για κάθε ημερολογιακό μήνα υπέρβασης της προθεσμίας καταβολής του συμβατικούτιμήματος εκ μέρους του πρώτου συμβαλλομένου, όπως ορίζεται στο άρθρο 4 της παρούσας Σύμβασης, αυτός έχει την υποχρέωση να καταβάλλει στονανάδοχο ίση με πεντακόσια Ευρώ (500€).
γ) Το σύνολο των παραπάνω Ποινικών Ρητρών για καθυστερήσεις δεν μπορεί ναυπερβεί το 10% του Συμβατικού Τιμήματος.

ΑΡΘΡΟ 14
Πνευματικά δικαιώματα
Τα πνευματικά δικαιώματα επί των παραγόμενων αποτελεσμάτων του παρόντοςπρογράμματος ανήκουν, σε κάθε περίπτωση, από κοινού στο ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, στον ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟκαι τα φυσικά πρόσωπα της Ερευνητικής Ομάδας που συνέβαλαν στη δημιουργία τους. Ο πρώτος συμβαλλόμενος έχει ωστόσο το αποκλειστικό δικαίωμαεκμετάλλευσης και χρήσης των αποτελεσμάτων και παραδοτέων του έργου και είναιυποχρεωμένος να αναφέρει το όνομα του ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟ και του επιστημονικά υπευθύνου τουέργου ως πνευματικού δημιουργού σε οποιαδήποτε δημοσιοποίηση – ανακοίνωσηαυτών.

ΑΡΘΡΟ 15
Τελικές διατάξεις
15.1. Καμία τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης δεν αναγνωρίζεται χωρίςΑπόφαση των εκπροσώπων των φορέων που υπογράφουν τη σύμβαση, κατόπινπροηγουμένης σύμφωνης γνώμης - εισήγησης που υπογράφεται από τα μέλη της ΚοινήςΕπιτροπής Παρακολούθησης.
15.2. Η μη άσκηση των δικαιωμάτων ή η παράλειψη εκτέλεσης υποχρεώσεων απόοποιοδήποτε συμβαλλόμενο μέρος, η ανοχή καταστάσεων αντιθέτων προς τις διατάξειςτης προγραμματικής συμβάσεως ή η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων που προβλέπει ησύμβαση αυτή από οποιοδήποτε συμβαλλόμενο μέρος, δεν μπορεί να θεωρηθεί ωςπαραίτηση των συμβαλλομένων μερών από δικαιώματα ή απαλλαγή από υποχρεώσειςτους ή αναγνώριση δικαιωμάτων στα συμβαλλόμενα μέρη που δεν αναγνωρίζονται απότην προγραμματική αυτή Σύμβαση.

ΑΡΘΡΟ 16
Τοπική Αρμοδιότητα Δικαστηρίων
Για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς τυχόν προκύψει από την παρούσα σύμβαση,εφόσον δεν επιλυθεί συμβιβαστικά και με καλή πίστη, αποκλειστικά κατά τόπο αρμόδιαείναι τα Δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης.
Αυτά συμφώνησαν, συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν τα συμβαλλόμενα μέρη καιπρος απόδειξή τους συντάχθηκε το παρόν, το οποίο αφού αναγνώσθηκε καιυπογράφηκε, όπως παρακάτω, τα συμβαλλόμενα μέρη έλαβαν από ένα αντίγραφο.


Αλεξανδρούπολη, 09/2015

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια