«Γερμανία, Αυστρία και ΗΠΑ έχουν μυστικό σχέδιο να διαλύσουν την Τουρκία»

Ο αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, γνωστός κι ως «φωνή» τουΕρντογάνΙμπραήμ Καραγκιούλ (İbrahim Karagül) σε νέο του άρθρο, της Παρασκευής, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «τώρα είναι απειλή για την Τουρκία» και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «σκοπεύουν να καταστρέψουν την Τουρκία».
Ο Καραγκιούλ, ένας ακραίος γλοιώδης λαϊκιστής, που θεωρείται όμως το «γραφείο Τύπου» του Παλατιού και πώς εκφράζει 100% τον Ερντογάν, κατηγορεί τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ΗΠΑ ότι «μυστικά υποστήριζαν» τον Γκιουλέν και την οργάνωσή του και ότι ΕΕ και ΗΠΑ «διεξήγαγαν πόλεμο στη [τουρκική] Δημοκρατία, κρύφτηκαν πίσω από τα τανκς και ένιωθαν μεγάλη ικανοποίηση ενώ έβλεπαν τις σφαίρες να σκοτώνουν τον λαό μας και τη χώρα», γράφει, κατηγορώντας για όλα αυτά την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
«Ανοιχτά πήραν αντιτουρκική θέση. Ανοιχτά άρχισαν να χτυπάνε την Τουρκία. Ο ένας λέει, «η Τουρκία πρέπει να απομακρυνθεί από την ΕΕ» [σ.σ. γιατί, πότε ήταν στην ΕΕ;], ενώ ένας άλλος λέει, «ανησυχούμε για την Τουρκία». Ο ένας κάνει διστακτικές επισκέψεις, ενώ άλλος στέλνει μηνύματα να υποκριθεί ότι είναι στην πλευρά της Τουρκίας για να κρύψει την ξεδιαντροπιά του. Αυτές είναι υποκριτικές δηλώσεις».
Στη συνέχεια ο Καραγκιούλ γράφει ότι η ίδια η Τουρκία πρέπει να θέσει το θέμα της υποψηφιότητας της για ένταξη στην ΕΕ αντί να της το θέτουν οι άλλοι.
«…μετά την υποστήριξη που είχε το πραξικόπημα από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης», γράφει ο Καραγκιούλ κατηγορώντας και τη Γερμανία (προφανώς) για εμπλοκή στο πραξικόπημα, αναρωτιέται εάν υπάρχει κανείς στην τουρκική κοινή γνώμη που να υποστηρίζει την ΕΕ. «Εάν υπάρχει κανείς πέρα από μερικούς μικρούς κύκλους (…) για τους οποίους είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι αυτοί οι μικροί κύκλοι είχαν μεγάλες απευθείας σχέσεις με το πραξικόπημα».
Είπαμε, όλοι όσοι έχουν ταχθεί ενάντια στον Ερντογάν, από όπου κι εάν προέρχονται, έχουν «τελειώσει». Τους έχουν όλους για «φάγωμα» και το κείμενο του Καραγκιούλ το επιβεβαιώνει. Και οι Τούρκοι «ευρωπαϊστές» είναι στη λίστα του σουλτάνου.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση (…) είναι πηγή απειλής» για την Τουρκία. «Μια εξωτερική απειλή που προσπαθεί να μετατρέψει την Τουρκία σε Αίγυπτο. Η Ευρώπη, που είναι ανίκανη να προστατέψει την εσωτερική της ακεραιοτητα, έλαβε μια ντροπιαστική θέση την περίοδο της 15ης Ιουλίου και επένδυσε στην αποσταθεροποίηση της Τουρκίας, στην κατάρρευσή της. (…) Δεν υπάρχουν πλέον κοινές αξίες μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης [σ.σ. υπήρξαν ποτέ τέτοιες κοινές αξίες;], η σχέση εμπιστοσύνης τελείωσε».
Στη συνέχεια κατηγορεί την Αυστρία και τη Γερμανία για εχθρότητα προς την Τουρκία και ότι είναι εμφανές ότι «η κεντρική Ευρώπη έχει ένα «μυστικό σχέδιο» για την Τουρκία».
Αλλά και οι ΗΠΑ δεν υστερούν καθόλου σε σχεδιασμούς, σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας του Καραγκιούλ.
«Θέλουν [οι ΗΠΑ] να σύρουν τον σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ σε εμφύλιο πόλεμο… (…) Από εδώ και πέρα καμία από τις συνεργασίες μας με τις ΗΠΑ στην περιοχή μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι «η Ουάσιγκτον έχει σχέδιο να αποσταθεροποιήσει και να καταστρέψει την Τουρκία».
Οι θεωρίες του Καραγκιούλ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί εκφράζουν 100% τις απόψεις του ίδιου του Ερντογάν και τις αναλύσεις του (διαταραγμένου) περιβάλλοντός του. Εάν όλα αυτά ευσταθούν -και δεν αποτελούν θεωρίες συνωμοσίας για να «πολώνεται» ο τουρκικός ισλαμιστικός όχλος- τότε η Τουρκία έχει σοβαρό πρόβλημα.
.tribune.gr/