Την προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη ζητά ο εισαγγελέας

Στο εδώλιο για πέντε κακουργήματα «στέλνει» τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη ο εισαγγελέας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.
Με εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δεκάδων κατηγορουμένων για την αποκαλούμενη εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, ανάμεσά τους και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
AdTech Ad
Μάλιστα, ο κ. Δασκαλόπουλος ζητεί απο το Δικαστικό Συμβουλίο να προφυλακιστεί ο κ. Μαρινάκης, αντικαθιστώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχε επιβάλει ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς μετά την απολογία του πριν από περίπου ένα χρόνο.
Κι αυτό γιατί ανάμεσα στους όρους ήταν και αυτός της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Κατά πληροφορίες, στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και προσφάτως προσωρινός υπερθεματιστής τηλεοπτικής άδειας, παραβίασε τον επίμαχο όρο, καθώς υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο που τον απεικονίζουν στους αγωνιστικούς χώρους ενώ επιπλέον σε δηλώσεις του ο Β. Μαρινάκης φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ασχολείται με ποδοσφαιρικά θέματα.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την πολύωρη απολογία του, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο υποβάλλεται σε μεσοδιάστημα αιτήσεων εξαιρέσεων -τουλάχιστον επτά- σε βάρος του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου από τους κατηγορουμένους στην υπόθεση.
Πάντως τον τελευταίο λόγο για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του προέδρου του Ολυμπιακού θα έχει το Συμβουλίου Εφετών με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.


Read more: http://www.newsbomb.gr/