Επίκειται μεγάλη επίθεση στη Μοσούλη! - Αποκαλυπτική δήλωση του υπεύθυνου τύπου της BDK σε ελληνικό μέσο

YPG Colonel Delshad M.Ahmad: Ο τελικός μας στόχος είναι η εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά με την σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας και των συμμάχων μας, θα τους πολεμήσουμε σε οποιαδήποτε χώρα μας ζητηθεί, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η δήλωση του αξιωματικού της BDK, Delshad M.Ahmad, είναι πανελλήνια αποκλειστικότητα και προέρχεται από το πεδίο μαχών του Ιράκ. Την συνέντευξη την έχει πάρει ο ανεξάρτητος συνεργάτης μας Ι. Γαλανάκης που βρίσκεται αυτή την στιγμή στο Έρμπιλ του Ιράκ, ως μόνος Έλληνας μάχιμος φωτορεπόρτερ στην περιοχή.
 Η δήλωση έχει πολλά και ενδιαφέροντα σημεία και έχει ληφθεί μόλις δύο μέρες πριν
 την μετακίνηση Κουρδικών στρατευμάτων για την περιοχή του Hawija όπου αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να ξεκινήσει η επίθεση κατά των τρομοκρατών.


Colonel Delshad M.Ahmad. YPG Head of media
5/10/2016
General command of Kurdistan.
Regional Protection Forces
Command of Zeravani Peshmerga

Colonel Delshad M.Ahmad
Head of media



Υπάρχουν ακόμα πολλά χωριά τα οποία αν και Κουρδικά είναι κάτω από τον έλεγχο του ISIS.  Κάποιες φήμες  αναφέρουν ότι ο αριθμός των τζιχαντιστών στην περιοχή γύρω από τη Μοσούλη είναι 7000 μαχητές. Δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι γιαυτό τον αριθμό. Δεν έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες από τις οποίες θα ήμασταν σίγουροι για το μέγεθος του στρατού τους και τον εξοπλισμό τους.

Το πλάνο της επίθεσης, στο οποίο θα καταλήξει η πολιτική ηγεσία μας, μαζί με τους συμμάχους μας, θα εκτελεστεί από όλες τις δυνάμεις των Peshmerga, με απόλυτη ακρίβεια και ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των δυνάμεων μας και των πολιτών των περιοχών υπό κατοχή. Οι κάτοικοι των περιοχών, που κατέχουν οι τζιχαντιστές έχουν υποστεί ήδη αρκετά. Οι τζιχαντιστές διαπράττουν καθημερινά ειδεχθή εγκλήματα, στο όνομα της θρησκείας, τα οποία ντροπιάζουν όχι μόνο εμάς, σαν μουσουλμάνους, αλλά ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο. Το να βιάζεις και να πουλάς γυναίκες, να βασανίζεις, να πυρπολείς και να αποκεφαλίζεις ανθρώπους δεν είναι πράξεις που χωράνε στον 21ο αιώνα και στη θρησκεία μας. Εμείς ως μουσουλμάνοι ζούμε εδώ και αιώνες αρμονικά με τους χριστιανούς.Ειδικά αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων μας διατίθεται για την προστασία αυτού ακριβώς του πληθυσμού, το οποίο βρίσκεται υπό διωγμό από τους τζιχαντιστές.

Ο τελικός μας στόχος είναι η εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά με την σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας και των συμμάχων μας, θα τους πολεμήσουμε σε οποιαδήποτε χώρα μας ζητηθεί, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ο Κούρδικος λαός έχει υποφέρει πολλά από τους πολέμους στην περιοχή. Από την έναρξη των νέων αυτών συγκρούσεων, εδώ και δύο χρόνια, πολλά δεινά έχουν πέσει στους ώμους μας για μια ακόμα φορά. Η ανεργία και η φτώχεια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα όπως και ο αριθμός των προσφύγων που έχει βρει ασφάλεια μέσα και γύρο από την πόλη του Ερμπίλ. Το χειρότερο όμως είναι ότι ξύπνησαν για μια ακόμα οι μνήμες και ο φόβος του πολέμου.

Εμείς πάντα ήμασταν έτοιμοι να υπερασπίσουμε τα εδάφη μας και τα ιδανικά μας. 
Το μόνο που ζητάμε είναι η υλικοτεχνική υποδομή και η υποστήριξη των συμμάχων μας για αυτονομία.

J.Galanakis 

Για το Ge