Εκλέγουν τον νέο επικεφαλής της παράταξης που θα είναι κι ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ - Υποψήφιος ο Δημήτρης Πέτροβιτς

Την Κυριακή θα γίνει η διαδικασία για την ανάδειξη νέου Περιφερειάρχη στην θέση του πρόωρα αδικοχαμένου Γιώργου Παυλίδη.
Ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς σύμφωνα με πληροφορίες στην Κυριακάτικη διαδικασία θα δηλώσει παρόν διεκδικώντας την θέση του Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης.
Ποιος είναι:
Ο Δημήτριος Πέτροβιτς, γεννήθηκε το 1962 στην Αλεξανδρούπολη του Νομού Έβρου.Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα, από όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής στη Θράκη σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες, για το Διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, εργάστηκε σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ωςΔιευθυντής Ειδήσεων και συντονιστής πολιτικών εκπομπών. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Το 2004 τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας από το Ίδρυμα Μπότση, για την ανάδειξη θεμάτων της Θράκης και τη συμβολή του στην αναβάθμιση του Τύπου της ακριτικής Ελλάδας. Στις περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης Έβρου με θητεία έως το 2019.
Β. Σημεία αναφοράς  του Δημητρίου Πέτροβιτς:
  • Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
  • Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την αρχή της νέας διοίκησης της Περιφέρειας το 2014.
  • Μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CPMR).
  • Μέλος του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολτικής. 
  • Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Στενός συνεργάτης του Γιώργου Παυλίδη από το 2010.
  • Στην εκλογική διαδικασία του 2010, ο συνδυασμός που ηγείτο ο Δημήτρης Πέτροβιτς στον Έβρο, έλαβε με την παράταξη του Γιώργου Παυλίδη ποσοστό 55%, ενώ το 2014 έλαβε ποσοστό 63%.
Γ. Συνοπτικά ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου υπό τη διοίκηση του Δημήτρη Πέτροβιτς τα τελευταία 2 χρόνια(9/2014-8/2016) είναι:
  1. Κύριες εργασίες – δράσεις χρονικού διαστήματος από 1-9-2014 έως Αύγουστο 2016 της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Έβρου 74 έργα με προϋπολογισμό άνω των 44 εκατομμυρίων ευρώ.
  1. Αντιμετώπιση στο σύνολό του, των αντιπλημμυρικών έργων του Έβρου και των αναχωμάτων.
  1. Δημιουργία της Ακαδημίας Π.Ε. Έβρου το 2015. Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σε πανελλαδικό επίπεδο, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τρεις (3) Σχολές τουΔημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (Επιστημών Αγωγής, Επιστημών Υγείας και Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας), με σειρά διαλέξεων από 60 καθηγητές των Σχολών αυτών, σε 270 πολίτες, σε 3 θεματικές ενότητες, στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Στη συνέχεια υλοποιήθηκαν διαλέξεις σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας υπό τον τίτλο «Θέμιδος Διαλέξεις».
  1. Πρωτοβουλία Διαβούλευσης Κοινωνικών Φορέων Π.Ε. Έβρου για τη διαμόρφωση «Κοινωνικών Συμπράξεων» για τη διανομή τροφίμων και λοιπών ειδών στους ωφελούμενους του προγράμματος.
  1. Υποβολή 7 συνολικά προτάσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας εξειδίκευσης τουΕπιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2014-2020.  
  1. Υποβολή 7 συνολικά προτάσεων προς ωρίμανση στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020.
  1. Υποβολή προτάσεων για το νέο αναπτυξιακό νόμο / συνεργασία με φορείς της περιοχής επί του θέματος  όπως η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Νέας Ορεστιάδας & Περιφέρειας.
  1. Σχεδιασμός δημιουργίας και λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.
  1. Υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων για το Β1 στάδιο της μελέτης «Αξιολόγηση, αναθεώρηση & εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης».
  1. Συστηματική συνεργασία με φορείς / υπηρεσίες του Έβρου για θέματα ανάπτυξης – προγραμμάτων.
  1. Οργάνωση – τυποποίηση διαδικασιών συνδιοργάνωσης δράσεων-εκδηλώσεωνμε φορείς / συλλόγους της περιοχής.
  1. Οργάνωση λειτουργίας του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ Έβρου και φιλοξενία – διαχείριση συνολικά 115 εκδηλώσεων, ημερίδων κ.λ.π.
  1. Δημιουργία – διοργάνωση του 1ου Χριστουγεννιάτικου Χορωδιακού Φεστιβάλ Νέων με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης όπου συμμετείχαν 8 χορωδίες, 250 χορωδοί και 1000 θεατές – ακροατές.
  1. Δημιουργία – διοργάνωση του 1ου  Εαρινού Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων Π.Α.Μ.Θ. – Π.Ε. Έβρου με τη συνεργασία του Δήμου Ορεστιάδας, όπου συμμετείχαν 7 χορωδίες με 200 χορωδούς και 500 θεατές – ακροατές.
  1. Παρακολούθηση – συντονισμός υλοποίησης 24 έργων στον τομέα του πολιτισμού.
  1. Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε ο αγώνας «VIA EGNATIA RUN» που αποτελεί σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ εκδηλώσεων «Via Egnatia», καθώς «αναβιώνει» μέσω του αθλητισμού και προσεγγίζει τμήμα της διαδρομής που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη, εμπορικά, οικονομικά, πολιτισμικά. Η Εγνατία Οδός ένωσε και έφερε κοντά τους πολίτες στο παρελθόν και μπορεί να μας οδηγήσει και στο μέλλον.
  1. Υλοποιήθηκε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, με εξαιρετικά αποτελέσματα.
  1. Στην Οζώδη Δερματίτιδα που πρώτη φορά έπληξε την Ευρώπη, υπήρξε άριστη αντιμετώπιση.
  1. Οργανώθηκε σημαντικά ο πρωτογενής τομέας με τη σύσταση αντίστοιχηςεπιτροπής.
  1. Διοργανώθηκε η 2η SYNERGEIA για την προβολή των τοπικών μας προϊόντων, η γνωριμία και η απόκτηση περιφερειακής καταναλωτικής συνείδησης.
  1. Εντάχθηκε προς υλοποίηση, σε άμεση συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, το κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης με πόρους και ιδέες της Περιφέρειάς .
  1. Διοργανώθηκε το πανελλήνιο συνέδριο με διεθνείς συμμετοχές SAFE EVROS 2016για θέματα Πολιτικής Προστασίας.
            Η πρόσκληση του που έστειλε ο πλειοψηφών σύμβουλος για τη διαδικασία εκλογής 
                                                              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  

           ΄Εχοντας υπόψη :
1.       Τις διατάξεις των άρθρων 161 και 162 του Ν.3852 /2010.
2.       Την  ανάγκη  πλήρωσης   της κενής Θέσης του Περιφερειάρχη ΑΜΘ,  μετά τον αδόκητο θάνατο του Γεωργίου   Παυλίδη.


    Καλούμε, σε  ειδική συνεδρίαση τους άμεσα εκλεγμένους  Αντιπεριφερειάρχες και  τα μέλη  - Περιφερειακούς Συμβούλους του Επιτυχόντος  Περιφερειακού Συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ»,  στον 1ο όροφο  του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή (πρώην Νομαρχία Ροδόπης), που βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 1,  στις   30   Οκτωβρίου   2016   ημέρα Κυριακή  και ώρα    12:00, με μοναδικό θέμα  ημερήσιας διάταξης :
  «Εκλογή  Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , προς πλήρωση της κενής Θέσης »




   Ο   ΠΛΕΙΟΨΗΦΩΝ   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
 ΤΗΣ  ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
                                                           ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»



                                               ΕΞΑΚΟΥΣΤΟΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ