«ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟ ΧΑΟΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ. ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 «Η Χαλάστρα Θεσσαλονίκης είναι το απόλυτο παράδειγμα, ότι οι μάχες για την Πατρίδα δεν κερδίζονται απλά από Στρατηγούς. Κερδίζονται και από τον λαό, ενωμένο και αποφασισμένο.

Αν δεν ήταν ο καροποιός Γιώργος Νταλιγκάρης, να βάλει την ιδέα της ζεύξης του πλημμυρισμένου Αξιού, για να περάσει ο ελληνικός στρατός με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, εάν δεν ήταν οι απλοί πολίτες της Χαλάστρας που ξήλωσαν από τα σπίτια τους πόρτες, παντζούρια και πατώματα για να γίνει η αυτοσχέδια γέφυρα, δεν θα είχαν προλάβει οι Έλληνες να απελευθερώσουν από τους Τούρκους την πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη. Καιροφυλακτούσαν οι Βούλγαροι με άγνωστες τις μετέπειτα ιστορικές συνέπειες.

Αυτό το παράδειγμα ενός απλού καροποιού και των κατοίκων της Χαλάστρας ως μία γροθιά, θα πρέπει να είναι το παράδειγμα για το σήμερα, στον αγώνα που δίνει η Πατρίδα μας, απέναντι σε εκείνους που ψάχνουν κάθε οικονομικό τρόπο, για να μας ποδηγετήσουν. Η μάχη για να βγούμε από την κρίση και για να τελειώνουμε οριστικά από τα μνημόνια δεν είναι μόνο θέμα της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις οικονομικές θηλιές και τη διαφθορά που κληρονόμησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.


Αφορά τη συστράτευση όλων των Ελλήνων, απέναντι στην όποια λογική Σόιμπλε και βεβαίως αφορά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, που οφείλουν να κινούνται με την ευθύνη της συναίνεσης και να μην επιδιώκουν το χάος στην Ελλάδα, ξεχνώντας τις ιστορικές τους ευθύνες για την πορεία που οδήγησαν στα μνημόνια». Αυτή τη δήλωση έκανε  ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ μετά το τέλος των επετειακών εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια» της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, όπου συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.