Τσίπρας: Συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος έως το τέλος 2016...

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 20160 σχόλια

Την ανάγκη συμφωνίας των εταίρων της Ελλάδας για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για το χρέος έως τα τέλη του 2016 εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην ετήσια Ευρωμεσογειακή Σύνοδο, η οποία διοργανώνεται από την...
Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και διεξάγεται τη Δευτέρα και Τρίτη στη Βραυρώνα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του χρέους, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η διευθέτηση του ζητήματος, βάσει των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι εταίροι της χώρας, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να υλοποιηθεί με επιτυχία το ελληνικό πρόγραμμα και να μην υπάρξουν νέες αναταράξεις στην ΕΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη λήψη μέτρων για το χρέος, τέτοιων που να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και θα ικανοποιούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Μόνο έτσι, η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις αγορές, η οικονομία θα πετύχει τους στόχους της ανάπτυξης για το 2017 και θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για απόλυτη επιτυχία του προγράμματος, όπως επισήμανε.

Τα προηγούμενα δύο προγράμματα απέτυχαν και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά το ίδιο, τόνισε και πρόσθεσε ότι κανείς δεν θα ήθελε νέες αναταράξεις σε μια ήδη επιβαρυμένη λόγω των πολλαπλών κρίσεων στην περιοχή μας περίοδο...

in.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger